България не освобождава пристигащите у нас с ваксинационен сертификат от

...
България не освобождава пристигащите у нас с ваксинационен сертификат от
Коментари Харесай

Ваксинираните не влизат у нас без PCR

България не освобождава идващите у нас с имунизационен документ от условието да показват отрицателен резултат от PCR-тест или слагането им под карантина, която може да бъде анулирана, в случай че до 72 часа показват негативен резултат, осведоми БГНЕС.

Това се дължи на обстоятелството, че всяка страна сама взема решение дали да приема имунизационния документ за свободно влизане и неналичието на единна европейска политика по въпроса.

„ Поставената ваксина против COVID-19 и съществуването на антитела не са гаранция, че лицето не е преносител на вируса. На този стадий няма задоволително безапелационни данни в тази посока. Това е и повода здравните управляващи по света да не престават да упорстват за спазването на физическа отдалеченост, носенето на защитна маска за лице и висока персонална хигиена “, се споделя в позиция на здравното министерство.

С увеличението на броя на имунизираните жители с две дози и възможното разхлабване на противоепидемичните ограничения, и навлизането в дейния летен туристически сезон, може би, е мотив за преосмисляне на рестриктивната мярка. Има възможност тя да се трансформира в препъникамък за родния туризъм.

В тази посока нашите съседки Гърция и Турция, най-вероятно, ще позволяват туристи единствено с имунизационен документ и без нужда от спомагателни разноски от тяхна страна.

Това ще сложи България в неизгодна позиция и ненужно ще докара до оскъпяване на цената на туристическия артикул. Ваксинационният документ може да бъде получен след слагането на втората доза от имунизацията във имунизационния център, от персоналния доктор или от здравната електронна система против електронен автограф.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР