България не изнася оръжия и боеприпаси за Украйна. Това заяви

...
България не изнася оръжия и боеприпаси за Украйна. Това заяви
Коментари Харесай

България не е изнасяла оръжия за Украйна от 2015 г. насам

България не изнася оръжия и муниции за Украйна . Това съобщи изрично от парламентарната естрада вицепремиерът Корнелия Нинова . В качеството си на водач на Българска социалистическа партия тя увери, че като съдружен сътрудник партията няма да разреши страната ни да бъде намесена във войната посредством доставки на оръжия .

" Страната ни изнася оръжие и стойки с двойна приложимост за най-малко 60 страни. За следващ път заявявам от трибуната на българското Народно заседание: Нито един експорт не е сбъднат за Украйна. Не единствено в последните месеци, а от 2015 година след подписването на Минските съглашения . Декларирам го тук с лицето си ", увери Нинова.

Изказването й бе предизвикано от изказванията на Елена Гунчева от " Възраждане " , която съобщи, че към този момент е подавала сигнали за експорт на муниции от наши фабрики към Украйна. И попита Корнелия Нинова:

" Какво знаете, че на 18 март от " Арсенал " в Казанлък в 6 сутринта са натоварени 12 камиона с патрони и малокалибрено оръжие, предопределено за Украйна? Товарът е бил в Русе, а от там е бил доставен на 15 км. във вътрешността в Украйна. На 21 март от военният цех в Лясковец са натоварени тирове, за които се твърди, че са с помощи за Украйна, само че те са били натоварени с оръжие и муниции. Къде отиват и боеприпасите, които се товарят от Пета войска в Сливен? ", запита тя.

Вицепремиерът сподели връчения й сигнал от Кунчева, който по думите й е просто лист хартия и не може да се назова документ, тъй като няма нито имена, подписи и тн.

" Става въпрос в него за пренасочване на един кулоар в различен. Проверих сигнала ви и такова нещо нито е влизало в комисията по оръжия към Министерството на стопанската система, нито е обсъждан подобен превоз на оръжие, нито е издавано позволение. Има отчет за целия експорт на оръжие и артикули с двойно предопределение от началото на работата на нашия кабинет, там е разказано всичко с имена на компании, количества, суми и тн. ", съобщи Корнелия Нинова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР