България най-бързо и адекватно реагира и на здравната, и на

...
България най-бързо и адекватно реагира и на здравната, и на
Коментари Харесай

Борисов: България реагира най-бързо и адекватно на заплахите от пандемията

" България най-бързо и съответно реагира и на здравната, и на икономическата опасност от Коронавирус пандемията. Мерките ни започнаха да работят овреме и обгърнаха доста хора. " Това написа  премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook.

" Само по схемата 60/40 над 300 000 работни места бяха непокътнати. Бяхме една от първите страни, които вкараха мярката и резултатите досега демонстрират, че тя работи чудесно ", разяснява министър председателят. " Паралелно с това за най-засегнатите от рецесията браншове " Транспорт ", " Хотелиерство и ресторантьорство " и " Туризъм " трансформирахме мярката на 80/20, в резултат на което над 700 компании ще бъдат подкрепени с общо 43,5 млн. лева Български дребни и микро компании получиха безплатно близо 110 млн. лева, а до междинните предприятия ще доближи запас от 200 млн.лв. Ако ограниченията на държавното управление не действаха, безработицата щеше да е 14%, а в този момент тя е на равнище - 7,5% ", написа министър председателят.

По думите му международните специалисти са единомислещи, че най-трудните времена за здравните системи и стопански системи предстоят

" Трябва да бъдем рационални и гъвкави във своите решения, с цел да минимизираме вредите от рецесията. Но както се вижда и от данните, на прав път сме! ", написа още министър председателят.

 

България най-бързо и съответно реагира и на здравната, и на икономическата опасност от Коронавирус пандемията. Мерките ни...

Публикувахте от в 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР