България На плажа в Росенец са пуснати само симпатизанти на

...
България На плажа в Росенец са пуснати само симпатизанти на
Коментари Харесай

На плажа в Росенец са пуснати само симпатизанти на ДПС

България На плажа в Росенец са пуснати единствено симпатизанти на Движение за права и свободи Екологът Васил Гюров показа: " Тъжното е, че още веднъж се пробват да ни опълчват, с цел да запазят властта " 11 юли 2020, 09:23  Опашки от коли на
Опашки от коли на " Кулата " и през днешния ден
 ГЕРБ: Отговорността за насилието нощес е персонално на господин Радев
ГЕРБ: Отговорността за насилието нощес е персонално на господин Радев
 Честит имен ден на всички, които носят имената...
Честит имен ден на всички, които носят имената...

" Пирогов " приключи контракта с компанията, доставяла развалена храна
 България към този момент е в чакалнята на еврозоната
България към този момент е в чакалнята на еврозоната
 Два митинга на метри един от различен, конфликти, задържани
Два митинга на метри един от различен, конфликти, задържани
 Висш съдебен съвет изиска незабавна среща с президента
Висш съдебен съвет изиска незабавна среща с президента
 Борисов: Ето го продължението на сюжета
Борисов: Ето го продължението на сюжета

рганизирането плажуване на плажа под парк Росенец в символ на митинг за момента няма да се състои. Плътен кордон от полиция и жандармерия не позволява хората до плажа, който се намира наоколо до парцел, който се свързва с почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

Христо Иванов не беше позволен до брега на парцел, обвързван с Доган

Бившият правосъден министър Христо Иванов съобщи пред NOVA, че

хората имат позволение от Община Бургас за събитието, проведено в обществените мрежи .

"Разговарях с кмета и с служител на реда Рачев тук с цел да каже каква ще бъде организацията. Нашето събитие е с позволение от Общината. Не ни позволяват без да дават претекстове, можеха още през вчерашния ден да кажат каква ще е организацията.

ВАП желае незабавна инспекция на градежите в "Аркутино " и в парк „ Росенец “

Не ни споделиха, че ще има и друго събитие. Допускат се хора, само че не и тези които вземат участие в акцията свободно плажуване. Искаме да се възползваме от правото си на свободно напредване и плажуване ", изясни той.

"Искам да прикани хората, които ще решат да дойдат тук, да се въздържат от провокации " ,

сподели още Христо Иванов. И акцентира, че демонстрацията има за цел единствено да поддържа идеята за свободно плажуване и достъп до морския бряг.

Борисов: Ето го продължението на сюжета

Репортерът от мястото на събитието осведоми, че там са пристигнали

рейсове и стотици коли от цялата страна с членове и последователи на Движение за права и свободи .

Там е и водачът на партията Мустафа Карадайъ, който не е поискал да разяснява протичащото се. Пред оградата на въпросния парцел се намират над 5000 членове и симпатизанти на Движение за права и свободи. По неофициална информация малко след 10 ч. те ще бъдат позволени на територията на резиденцията за среща с управлението на партията.

Малко по-късно по информация на организация БГНЕС, откакто искащите да плажуват не бяха позволени до мястото на оповестения митинг,

Христо Иванов се насочи към постройката на общината в Бургас .

"Събитието, за което съм пристигнал е оповестено за 11 ч. Ние сме малко по-рано тук, с цел да забележим какво става. Питам президента по кое време ще се събере комисията, която президентът провежда, събрала ли се е тази комисия и на какво съображение и какъв брой коства тази защита. Хаби страната запаси за проява на мощ, с цел да се държи цялата страна в шах ", сподели Иванов.
 Христо Иванов пред общината в Бургас
Кметът на Бургас Димитър Николов дефинира като неточност дейностите на полицията

за това, че са спрели достъпа на български жители до плажа в Росенец. Христо Иванов в диалог с него го попита за какво полицията го е излъгала, че няма да има различен митинг, откакто той е имал информация. Кметът съобщи, че го регистрира като неточност и че ще помоли да бъдат позволени всички български жители, които желаят да отидат на плаж в Росенец.

След тези думи на кмета, всички протестиращи, които се бяха събрали пред общината в Бургас потеглиха още веднъж към Росенец и обявиха, че в случай че не бъдат позволени, ще блокират пътя Созопол-Бургас.

Малко преди 11 ч. жители започнаха да доближават плажа с лодки. На самия плаж бяха позволени последователи на Движение за права и свободи, който не пожелаха да обяснят за какво са там.

На пристанището дойде катамаран, който бе избутан във вътрешността във водата от симпатизантите на Движение за права и свободи.

Хората от лодките, които желаят да плажуват споделят: Няма частно пристанище и развяват българското знаме.

В същото време подстъпът към плажа от сушата към момента е затворен от полиция и жандармерия. Хората, които са се събрали там, с желанието да плажуват споделят, че не ги позволяват по етнически принцип и че, в случай че бяха последователи на Движение за права и свободи са щели да бъдат позволени до плажната линия.

Екологът Васил Гюров също е там. Той показа: „ Аз съм тук, с цел да забележим истината. Истината е такава, че едни хора са допускани, а други – не. На няколко входа са направени КПП-та и задачата е да се разпилян хората, които са пристигнали същински независимо тук. Само платените хора, с бели шапки, на които написа Движение за права и свободи се позволяват.

Ние нямаме срещу Движение за права и свободи, имаме срещу Ахмед Доган

и това, което се случва, показно завземане на страната и ми е забавно за какво на шапките не написа Ахмед Доган? Тия хора, те не знаят за какво са тук. Тъжното е, че още веднъж се пробват да ни опълчват, с цел да запазят властта. Това е най-тъжото”.



Междувременно полицията в Бургас излезе с апел към събралите се в парк Росенец.

Областната дирекция на МВР-Бургас приканва участниците в протестните дейности в парка "Росенец " да съблюдават полицейските разпоредби. Говорителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева съобщи, че е основана нужната организация за недопускане на нагнетяване на напрежение и конфликти. Тя изясни, че взетите ограничения целят отбягване и ограничение на конфликтни обстановки, запазване на публичния ред и сигурността на жителите.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: плажуване Росенец полиция Движение за права и свободи.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
30 коментара Водещи  ГЕРБ: Отговорността за насилието нощес е персонално на господин Радев ГЕРБ: Отговорността за насилието нощес е персонално на господин Радев  На плажа в Росенец са пуснати единствено симпатизанти на Движение за права и свободи На плажа в Росенец са пуснати единствено симпатизанти на Движение за права и свободи  292 са новите случаи на ковид в България 292 са новите случаи на ковид в България  Опашки от коли на Опашки от коли на " Кулата " и през днешния ден  1 Предлагат облекчение за работещи пенсионери  1 Ще има ли нови налози в Европейски Съюз  1 Какви ще са кредитните загуби на банките по света поради Covid-19 --> Пaрите ни  Предлагат облекчение за работещи пенсионери Предлагат облекчение за работещи пенсионери  Ще има ли нови налози в Европейски Съюз Ще има ли нови налози в Европейски Съюз  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  <br> <br>

 <br> Гешев: Безпрецедентен напън върху прокуратурата <br>
Гешев: Безпрецедентен напън върху прокуратурата
 От какво се тормози най-вече всяка зодия в любовта От какво се тормози най-вече всяка зодия в любовта  Билката, която ще ви помогне след приложимост на алкохол Билката, която ще ви помогне след приложимост на алкохол Виц на деня Облякох си ризка на цветчета! Погледнах се в огледалото: цветна градина - декар, декар и половина... Не жена, а парцел!!! Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  <p>В Сърбия протестиращи щурмуваха парламента</p> В Сърбия протестиращи щурмуваха Народното събрание Снощният изблик на принуждение беше третият за общо четирите до момента вечери на митингите в сръбската столица  <p>Какво ще е времето през уикенда</p> Какво ще е времето през уикенда Ще се радваме ли на слънце или отново ще вали  Максуел носи облекла от хартия против опит за самоубийство Максуел носи облекла от хартия против опит за самоубийство Има очевидни терзания, че тя може да навреди на себе си или че други пандизчии може да се опитат да я атакуван  COVID-19: РЗИ ревизира заведения и молове в София COVID-19: РЗИ ревизира заведения и молове в София Поводът е фрапантният скок на нови случаи на инфектирани с ковид  Певицата ДесиСлава е с ковид Певицата ДесиСлава е с ковид Това удостовери самата изпълнителка с пост в обществената мрежа Фейсбук  Учени откриха нов признак на COVID-19 Учени откриха нов признак на COVID-19 Учените акцентират, че това са единствено първите стадии на проучването  Джони Деп в съда: Никога не съм удрял жена Джони Деп в съда: Никога не съм удрял жена Деп твърди, че обвиняванията, повдигнати от Хърд са „ машинация ”  Без възбрана за идващите от 70 страни във Англия Без възбрана за идващите от 70 страни във Англия Милиони британци ще могат да отидат на лятна почивка, без да се постанова се слагат под карантина след завръщането си  Нидерландия изправя Русия на съд поради полет MH17 Нидерландия изправя Русия на съд поради полет MH17 Роднините на нидерландски жертви подадоха тъжба с искане Русия да поеме отговорност за случая, който умъртви всички на борда  Майкъл Джаксън Майкъл Джаксън се страхувал от ликвидиране дни преди гибелта му Това разкрива скришен дневник на Краля на поп музиката  Съдът в Турция позволи смяна на статута на " Света София " в Истанбул От 1934 г църквата " Света София " е със статут на музей  От 14 юли - в Гърция единствено с отрицателен текст за COVID-19 От 14 юли - в Гърция единствено с отрицателен текст за COVID-19 Това е една от спомагателните ограничения, взети по време на съвещанието на гръцкия министър председател с отрасловите министри  <p>След Брекзит: &quot;Пожарен&quot; фонд, предизвестие за бизнеса&nbsp;</p> Европейски Съюз с " пожарен " фонд за последствията от Брекзит, Барние предизвести бизнеса Очаква се държавното управление на Борис Джонсън да показа преразгледани проекти за своята гранична политика през идната седмица  Дигиталната реклама в България надвиши 122 млн. лв. Дигиталната реклама в България надвиши 122 млн. лв. 19,4% e растежът на чистия размер на вложенията, съгласно изследването AdEx 2019 на IAB България  " Пътна полиция " с акция против високата скорост
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР