България на 10 ноември 1989 г. беше докарана до положението

...
България на 10 ноември 1989 г. беше докарана до положението
Коментари Харесай

Корупцията срина Съветския съюз, смята Атанас Атанасов

България на 10 ноември 1989 година беше докарана до ситуацията " обран бостан ", разгласи ръководителят на ДСБ Атанас Атанасов на конференция " 30 години народна власт в България ", проведена от младежкия клуб на дясната партия и фондация " Конрад Аденауер ".

Той е имал опция да изследва вътрешнопартиен отчет на Петър Младенов, заместил Тодор Живков на всички постове в страната и в Българска комунистическа партия. Данните в него показвали, че страната е била в тежко икономическо положение към 10 ноември 1989 година, а в това време във в. " Работническо дело " пишело, че стартира налагането на " социализъм с човешко лице ".

" Съветският съюз се продъни, поради корупция и стартира да се разпада ", съобщи Атанасов първата причина за началото на измененията у нас.

Според него Михаил Горбачов има огромна заслуга за измененията в Източна Европа, само че и обстановката в Съветския съюз го е принудила да извърши промени, тъй като не е била по-добра от тази у нас. Докато работел в Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност през 90-те години, Атанасов попаднал на пропуснат отчет на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), написан на съветски език за корупцията в риболовната промишленост на Съветския съюз.

" Когато го прочетох, към този момент бях наясно за какво се е срутила системата. В отчета се изяснява, че по цялото западно крайбрежие на Северна и Южна Америка Съюз на съветските социалистически републики е имал външнотърговски адвокатски фирми ", описа за наличието на отчета Атанасов.

" В тези външнотърговски адвокатски фирми продавали в чужбина черен хайвер, а го фактурирали на Съветския съюз като копърка. Това беше системата и по тази причина тя стигна до това състояние, което беше неизбежно ", заключи Атанасов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР