България може да ползва опита на Обединените арабски емирства в

...
България може да ползва опита на Обединените арабски емирства в
Коментари Харесай

Зам.-министър Николова: България може да ползва опита на ОАЕ в областта на дигитализацията, градското развитие и пътната безопасност

България може да употребява опита на Обединените арабски емирства в региона на осведомителните технологии и дигитализацията в построяването на така наречен „ умни градове ". Това разяснява заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова, която посети ревю за иновационни цифрови технологии в границите на Световния градски конгрес, който се организира в столицата Абу Даби. Този тип вложения са измежду целите за развиване на градовете в идващия програмен интервал. Управлението на градските системи е неразривно обвързвано и с тематиката за внедряване на зелени и екологични решения, които също са необятно застъпени в актуалното градоустройство, показано на форума. Според Николова българските урбанисти, регионалисти, архитекти и строители могат да приложат положителни практики от ОАЕ при реализацията на планове, свързани с построяването и модернизацията на инфраструктурата и естественото съчетаване на градските детайли с природата.



В региона на пътната сигурност страната ни може да изследва опита за понижаване на скоростта в сериозни пътни сектори (кръстовища, пешеходни пътеки, местни платна) посредством съчетаване на разнообразни типове пътни настилки, като асфалт и павета, както и системи за ръководство на трафика. С цел възстановяване на сигурността страната ни може последователно да стартира да подменя пътната маркировка, която вместо с багра да се обособява с вградени релефни светлоотразители. Особено скъп за България ще е и опитът в региона на градското обзавеждане и наличната среда.
Дигитализацията на културно-историческото завещание и експонирането му за туристически визити също е тематика на допустимо партньорство. По образеца на актуалните културни институции в Абу Даби, българските музеи и галерии могат да показват част от сбирките си върху компютърни технологии, като туристите единствено с кликове по екрани да прегледат по-добре даден експонат и да научават повече информация за него.
Все по-актуални за актуалните градове стават и фитнес уредите за извършения навън или в офиса. В рамките на ревюто бяха демонстрирани уреди за тренировки в изискванията на 3D виртуална действителност. Така спортуващият се придвижва на горска пътека, а каращият колело - на велоалея измежду природата. По този метод се подтиква дейното спортуване, изключително в градски региони, в които няма условия за спорт навън.



Зам.-министър Николова прегледа и профилирана техника за пренасяне на огромни дървета. Технологията разрешава остарели и огромни растения да се реалокират при реализация на ремонтни и строителни действия. По този метод няма да се стига до спорове с обществото, когато се постанова отрязване на дърво или неговото окастряне, а и ще се пази остарялата зелена система на градовете.
По време на изложените бях презентирани и огромни планове, свързани с развиването на съвременна градска среда посредством създаване на нови квартали в Москва, Мароко, Обединените арабски емирства и други Проектите съчетават „ безконфликтно общуване " на високо и ниско строителство, повече зелени площи и регистриране на естествените дадености към средата посредством отваряне на кварталите към съществуващи водни обекти, естествени формирания и други
Зам.-министър Деница Николова сложи алегорично България и столицата София на международната карта, ситуирана на ревюто.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР