България може да окаже сериозна материална помощ на украинската армия,

...
България може да окаже сериозна материална помощ на украинската армия,
Коментари Харесай

Йордан Божилов: България може да помогне на Украйна, има с какво

България може да окаже сериозна материална помощ на украинската войска, защото разполага със запаси за това. Такава позиция изрази пред Българска национална телевизия някогашният заместник-министър на защитата Йордан Божилов.
По думите му, при съществуване на воля България може да бъде фактор на изхода от войната.

Божилов разяснява, че обещаните от НАТО танкове няма да бъдат скоро на фронта, защото е нужна подготовка и логистика. 
Той уточни, че НАТО се стреми да избегне всякаква опция от прерастване на войната сред Русия и Украйна в спор НАТО-Русия.

„ НАТО няма предпочитание да се конфронтира с Русия, само че ние не знаем какво стои насреща “, добави Йордан Божилов, като подсети, че Путин се стреми да възвърне предходното въздействие на Москва.     

Според него войната се е „ капсулирала “ и не е изключено да се стигне до договаряния, въпросът е на каква основа – дали ще е въз основата на интернационалните контракти, дали ще става дума единствено за евакуиране на съветските войски или и за това по какъв начин ще се възвърне Украйна.  

Божилов е безапелационен, че импулсът за преустановяване на войната не може да пристигна от самото съветско общество, тъй като то е обезкръвено, не се дава опция за изложение на позиция, която е друга от тази на властта.   
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР