България Международен трибунал иска от Русия да освободи украинските моряци

...
България Международен трибунал иска от Русия да освободи украинските моряци
Коментари Харесай

Международен трибунал иска от Русия да освободи украинските моряци

България Международен арбитражен съд желае от Русия да освободи украинските моряци В решението се показва, че Русия би трябвало да спре наказателното гонене на моряци 25 май 2019, 17:19  Международен арбитражен съд желае от Русия да освободи украинските моряци Източник: ЕПА/БГНЕС
еждународен арбитражен съд прикани Русия да освободи "незабавно " 24-те украински моряци, задържани предишния ноември в региона на полуостров Крим. Това заяви БГНЕС.

"Руската федерация би трябвало неотложно да освободи украинските бойци, арестувани в Керченския пролив и да им разреши да се върнат в Украйна ", сподели арбитър Джин-Хюан Пайк от Международния арбитражен съд за морско право, който се намира в немския пристанищен град Хамбург.

В същото време в решението се отбелязва, че трибуналът не смята за належащо да изисква от Русия да спре наказателното гонене на моряци и да се въздържа от започване на нови каузи.

Русия обаче съобщи, че няма да взе участие в чуванията, защото трибуналът не е оторизиран да преглежда украински каузи.

На 25 ноември два плавателни съда на украинския флот нарушиха държавната граница на Русия в Черно море и рисково маневрираха няколко часа, без да дават отговор на законовите условия на съветските управляващи.

Граничната защита задържа корабите, за което трябваше да употребяват оръжия. Трима украински моряци бяха леко ранени. Общо на борда са били 22 моряци и двама чиновници на СБУ. Всички те бяха задържани по обвинявания в нарушение на държавната граница.

Владимир Путин назова този случай авансово готова провокация, от която Петър Порошенко се нуждае поради ниския му рейтинг при подготовката за президентските избори. В същото време президентът акцентира, че съветските гранични чиновници са изпълнявали задължението си да пазят границите на страната.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР