България КРИБ с антикризисни мерки, във фокуса е работникът Конфедерация

...
България КРИБ с антикризисни мерки, във фокуса е работникът Конфедерация
Коментари Харесай

КРИБ с антикризисни мерки, във фокуса е работникът

България КРИБ с антикризисни ограничения, във фокуса е служащият Конфедерация на работодателите и индустриалците в България сътвори пакет от ограничения за изключителната обстановка  Николай Киров 17 март 2020, 10:36  Без
Без " синя зона " в София, Пловдив, Бургас и Плевен
 Слънчево време в идващите няколко дни
Слънчево време в идващите няколко дни
 Радев: Здравето на жителите и бизнеса не може да чака
Радев: Здравето на жителите и бизнеса не може да чака
 Сачева: Допълнителни средства за подкрепяне на самотно живеещите
Сачева: Допълнителни средства за подкрепяне на самотно живеещите
 Валежите не престават и през днешния ден, къде ще е по-хладно
Валежите не престават и през днешния ден, къде ще е по-хладно
 Опашки пред магазини в София, хората се презапасяват
Опашки пред магазини в София, хората се презапасяват
 Рязка смяна във времето от през днешния ден
Рязка смяна във времето от през днешния ден
 Коварното - епидемията се популяризира от здравите
Коварното - епидемията се популяризира от здравите

„ Във фокуса на ограниченията е нашият служащ и чиновник. Да се запазят работните места, да се резервира равнището на приходите, тъй че когато рецесията отмине, всичко да продължи в границите на един естествен развой, да няма сривове. Разбира се ограниченията минават и през обезпечаване на ликвидност, което касае едни финансови потоци, само че центърът е работникът”, изясни пред NOVA изпълнителният шеф на КРИБ Евгений Иванов.

Конфедерация на работодателите и индустриалците в България сътвори пакет от ограничения за изключителната обстановка, в която се намира страната.

Горанов изясни по какъв начин страната ще оказва помощ на бизнеса

„ Това не е измислено от мен, като началник на секретариата на КРИБ. Това е основано от целия Управителен съвет. 30 души, ръководещи компании, които са систематичен риск за цялата стопанска система. Десетина от тях в случай че паднат, ще падне цялата стопанска система. Общо целият Управителен съвет подсигурява работата на над 100 000 души”, разясни Иванов.

„ Да отбележа заслугата на нашия ръководител – Кирил Домусчиев, който си заряза уикенда и дружно с него звъняхме на всички тези 30 души, с цел да може всеки да си каже мнението и ние да обобщим това, което се предлага. В тежки борби и маршалите и генералите слизат от конете и се редят дружно с пехотата и отиват на пердах. Точно по този начин беше и с нас”, разяснява Иванов. „ Вече ограниченията са 20. Снощи своя принос даде и Минно-геоложката камера”.

КРИБ предлага 16 ограничения за избавяне на бизнеса

„ Мерките могат да се разделят на три групи. Първата е намиране и обезпечаване на ликвидност. Без ликвидност няма заплати, разберете го това. Обърнахме се към държавното управление цялата група данъчни отговорности да бъде отместена във времето, с цел да има пари за заплати”, уточни Иванов.

„ Вариантът за погашение на 60% от заплатите на личния състав от страна към момента не подготвен. Все още не е минал през законодателния развой. Докато това се случи пускат чиновниците в заплатен или неплатен отпуск, само че работното място стои. Работникът е осигурен”, акцентира Иванов.

„ В процеса на подготовка на ограниченията ние не говорихме единствено с нашите членове, говорихме с държавното управление. Звъняхме на съответните отраслови министри и те реагираха съвсем мълниеносно”, сподели изпълнителният шеф на КРИБ.

Допълнителни средства за подкрепяне на самотно живеещите

„ Имаме едни претенции по европейски модел, за обезщетения за енергоинтензивните производства. Например 60% от цената на цинка е ток”, съобщи Иванов, само че регистрира, че това предложение е отхвърлено в Народното събрание, заради което сега се губят работни места.

„ Едно такова дружество, непознат вложител, за който токът е доста значим, през днешния ден предизвести за всеобщи съкращения, 500 души отиват на улицата. Ако тези 33 млн. лева бяха разпределени съгласно нашите оферти, това нямаше да се случи”, уточни Иванов.

Той обърна внимание и на това, че към този момент 2 седмици се бавят законодателните промени, свързани с намаляването на цената на природния газ от Русия с 40% със задна дата. Става въпрос за към 150 млн. лева

„ Вече знам, че наши фабрики, в това число и цех на нашия ръководител, стартира самичък да си създава дезинфектант. Проблемът е, че спиртът е обект на далавера. В международен мащаб изчезва. Изопропанол се споделя съставката, която се употребява. Вчера финансовият министър одобри да се поддържат българските предприятия, които го създават и да се пипнат цените през акциза. Стана ясно, че има наши производители, които са подготвени да произведат големи количества и да задоволят напълно търсенето в България”, сподели Иванов. „ Ако бъдат признато през днешния ден антикризисните ограничения, на следващия ден може да стартира производството и до края на седмицата първите количества алкохол да са на пазара”.

Всичко за развиването на епидемията с ковид и изключителното състояние четете ТУК

Светът е изправен пред тестването COVID-19. Само дружно можем да се оправим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте рекомендациите на специалистите. Погрижете се за себе си, за околните си и за близките.

Останете си у дома – пазете човешкия живот!

Народоосвободителна въстаническа армия БРОУДКАСТИНГ ГРУП

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Николай Киров Източник: вирус .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Удължават периода за заплащане на сметките за ток  1 Ски зоните в Боровец, Банско и Пампорово затварят от през днешния ден  1 Спират отчитането на водомерите  1 Хакери се възползват от рецесията и нападат компютрите --> Пaрите ни  Удължават периода за заплащане на сметките за ток Удължават периода за заплащане на сметките за ток  Ски зоните в Боровец, Банско и Пампорово затварят от през днешния ден Ски зоните в Боровец, Банско и Пампорово затварят от през днешния ден  Спират отчитането на водомерите Спират отчитането на водомерите  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  <br> Горанов изясни по какъв начин страната ще оказва помощ на бизнеса <br>
Горанов изясни по какъв начин страната ще оказва помощ на бизнеса
 Радев: След рецесията България няма да е същата Радев: След рецесията България няма да е същата  Шокиращ теч на данни за ковид във Англия Шокиращ теч на данни за ковид във Англия  Коя е най-честата причина за гибелта при ковид Коя е най-честата причина за гибелта при ковид Последни  Intel сътвори чип, който Intel сътвори чип, който " надушва " миризми  КРИБ с антикризисни ограничения, във фокуса е служащият КРИБ с антикризисни ограничения, във фокуса е служащият  <p><strong>COVID-19:</strong> <strong>Доброволци</strong> в Съединени американски щати <strong>тестват </strong>първите <strong>ваксини</strong></p> COVID-19: Доброволци в Съединени американски щати тестват първите ваксини  <p><strong><span style= DARA завоюва жури и фенове с ритъма на Tarkan  <p><strong>Стоичков</strong>: Само с дисциплинираност <strong>усмивки </strong>пак ще има</p> Стоичков: Само с дисциплинираност усмивки отново ще има  Рязко увеличение на инфектираните с COVID-19 в Турция Рязко увеличение на инфектираните с COVID-19 в Турция  Лекар: Хората чакат да ги защитим от ковид Лекар: Хората чакат да ги защитим от ковид  На фотографията: ген. Венцислав Мутафчийски 67 инфектирани с COVID-19 у нас, не разрешават повече от...  Водният асцендент и неговите супер сили Водният асцендент и неговите супер сили  <p><strong>Кои сериали </strong>да гледаме, до момента в който сме&nbsp;<strong>у дома</strong></p> Кои сериали да гледаме, до момента в който сме вкъщи  Без Без " синя зона " в София, Пловдив, Бургас и Плевен  Готов е водопроводът до Перник, пускат водата до дни Готов е водопроводът до Перник, пускат водата до дни  <p>Коя е <strong>Павлова </strong>и за какво кръстиха <strong>торта на нея</strong>?</p> Коя е Павлова и за какво кръстиха торта на нея?  Слънчево време в идващите няколко дни Слънчево време в идващите няколко дни  <p>Коронавирус покоси автомобилната индустрия</p> Коронавирус покоси автомобилната промишленост  Том Ханкс Изписаха Том Ханкс от болничното заведение в Австралия  Малката Ванеса влиза в разнообразни функции в съня си. Малката Ванеса, която ще ви разтопи  Тим Кук, изпълнителен шеф на Apple Apple приготвя по-евтин огромен телефон - iPhone 9 Plus  <p>Честит имен ден! Ето <strong>на кого да се обадите</strong> днес</p> Честит имен ден! Ето на кого да се обадите през днешния ден  Аплодисменти за българските медици всяка вечер в 21 ч. Аплодисменти за българските медици всяка вечер в 21 ч. Всичко от през днешния ден Виц на деня Страшни времена настанаха! На хората им се постанова да си мият ръцете, сами да си готвят и да си поддържат връзка с децата у дома. Че то… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте   Китай: Епидемията от ковид е овладяна Китай: Епидемията от ковид е овладяна  Български доктор сподели истината за ковид Български доктор сподели истината за ковид  Българи с пробив в разработка против ковид  Финалистите от Hell’s Kitchen 2 искрено за напрежението и компликациите в кухнята  86 година от рождението на индивида, покорил Космоса Водещи вести  На фотографията: ген. Венцислав Мутафчийски 5 нови случая на инфектирани с COVID-19 в България  <p><strong>COVID-19:</strong> <strong>Доброволци</strong> в Съединени американски щати <strong>тестват </strong>първите <strong>ваксини</strong></p> COVID-19: Доброволци в Съединени американски щати тестват първите ваксини  <p>Коронавирус покоси автомобилната индустрия</p> Коронавирус покоси автомобилната промишленост  <p>Честит имен ден! Ето <strong>на кого да се обадите</strong> днес</p> Честит имен ден! Ето на кого да се обадите през днешния ден  <p><strong>Стоичков</strong>: Само с дисциплинираност <strong>усмивки </strong>пак ще има</p> Христо Стоичков: Само с дисциплинираност усмивки отново ще има
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР