България, като външна граница на Съюза, има своите особени отговорности,

...
България, като външна граница на Съюза, има своите особени отговорности,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова с отворено писмо до евролидерите за мигрантската криза: България не може да бъде буферна зона!

" България, като външна граница на Съюза, има своите особени отговорности, както и характерни компликации и проблеми и това би трябвало да бъде осъзнато и регистрирано от нашите сътрудници. Най-главната цел е да избегнем превръщането на нашата страна и на Балканите в голям бежанския лагер, самобитна буферна зона сред зони на спор и Шенгенска Европа. Рисковете това да се случи са повече от действителни, съобщи Блиц.

" Това написа в отворено писмо ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка мигрантската рецесия в писмо до 12 европейски водачи, измежду които  лидерите на партии от Вишеградската четворка и министър председателите на  Португалия - Антонио Коща, Испания – Педро Санчес, Гърция – Алексис Ципрас,Словакия – Петер Пелегрини, Швеция – Щефан Льовен, Малта – Джоузеф Мускат, Румъния – Виорика Дънчила.  Тя акцентира, че бежанската рецесия беляза политическия живот на Европейски Съюз през последните няколко години,  а неналичието на съгласуван, съответен и своевременен общоевропейски отговор на мигрантската рецесия,  показва, че настоящата система за убежища не е в сходство с настоящите провокации.  

Корнелия Нинова отбелязва, че бягащите от кървавия сирийски спор, според интернационалните правила, имат право да получат протекция. «В същото време, забележителна част от влизащите без позволение непознати жители не могат да бъдат избрани като „ бежанци “ и следва да бъдат обсъждани като противозаконни мигранти, т.е.  връщани назад в страните им по генезис. Водени от ползите на България и на българския народ, ние настояваме за този метод. ”- споделя ръководителят на Българска социалистическа партия в писмото си. Тя счита за   недопустимо и неработещо предлагането на Германия - подписването на двустранни съглашения - финансова помощ в подмяна на приемане и интеграция на мигранти.  

„ Отбелязваме, че следва да бъдат създадени механизми, устойчиви на рецесии и за предварителна защита, като фокусът бъде подложен на първо място върху съществени области, като усилване на защитата и контрола на външните граници ”- предлага Корнелия Нинова. Тя упорства за по – непоколебим надзор на външните граници на страните – членки на Европейски Съюз,  непрекъснат мониторинг по всички направления, в противопоставяне на противозаконната миграция и незаконния трафик на хора;

по-нататъшно усилване и използване на интегрираното гранично ръководство и на обмена на информация в границите на Европейски Съюз, сред страните – членки и организациите, както и с интернационалните сътрудници.   " Бих желала да подчертая, че в подтекста на днешните провокации, Европа се трансформира и по този начин би трябвало, другояче ще я загубим, в случай че продължаваме по същия метод. Европа би трябвало да бъде избавена и да продължи напред като обединен, сигурен и здрав Съюз сред мощни страни ”- приключва писмото си водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР