България изпрати в Европейската комисия вижданията си и необходимите финансови

...
България изпрати в Европейската комисия вижданията си и необходимите финансови
Коментари Харесай

Радев настоява за нов подход за проблема с нелегалната миграция

България изпрати в Европейската комисия вижданията си и нужните финансови планове, с цел да се усъвършенства оградата на външните граници, които са подложени на масиран мигрантски напън. Трябва да се построи солидна ограда, която да понижи до най-малко незаконното влизане на територията на Европейски Съюз от мигранти, само че този метод не се приема от Европейска комисия. Това коментира президентът Румен Радев след среща с унгарския си сътрудник Каталин Новак в президентската институция.

По думите му добре е, че има подготвеност за помощ посредством разнообразни механически средства за запазване на границата. Инвестициите са добре пристигнали, само че би трябвало да има нов метод за решение на казуса с незаконната миграция, настоя Радев.

България и досега получава поддръжка по линия на Фронтекс, само че и техническо съоръжение за опасване на българо-турската граница от набезите на незаконните мигранти. По тематиката миграция ще има ексклузивен Европейски съвет и то идната седмица, изясни президентът. Той повтори и тезата, че незаконната миграция е риск за сигурността на всички държави-членки на Европейски Съюз.
 Радев сигурен, че България ще влезе в Шенген още тази година
Радев сигурен, че България ще влезе в Шенген още тази година

С поддръжката на Унгария и на всички европейски сътрудници

До момента сме построили ограда, която оказва помощ за запазване на външната граница на Европейски Съюз от незаконната миграция. Имаме съществени разноски в хора, съоръжение, технологии, връзки и продължаваме да активизираме и да изпращаме военни на границата, което е спомагателна задача, посочи Радев.

Румен Радев се разгласи и против концепцията България да се трансформира в буферна зона като лагер за незаконната миграция.

Той посочи още, че желанието на Украйна за ускорено участие в Европейски Съюз минава през съблюдаване на човешките права, цели и полезности. Радев добави, че българското малцинство, живеещо в Украйна също ще бъде подкрепено.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР