България изпрати 40 военни в Украйна за най-мащабното учение на

...
България изпрати 40 военни в Украйна за най-мащабното учение на
Коментари Харесай

България участва в мащабното учение на НАТО в Украйна Рапид трайдънт-2019

България изпрати 40 военни в Украйна за най-мащабното обучение на НАТО и Съединени американски щати за тази година там - " Рапид трайдънт-2019 ". Военни от 61-ва механизирана бригада - Карлово и медици упражняват непрекъснато в Международния център по мироопазване и сигурност на полско-украинската граница. С бойците ни на терен се срещнаха Александър Марков и операторът Владимир Богдански.


Българските медици от Единния център за начална подготовка в Плевен образоват украинските военни по какъв начин да оказват първа лекарска помощ на ранени на терен.

България взе участие в " Рапид трайдънт-2019 " с военни от 61-а механизирана бригада - Карлово, Четвърти артилерийски полк - Асеновград, 78-и батальон за обезпечаване - София и офицери от Военната академия " Георги Раковски ".

Майор Петко Делчев от здравната работа на Българската войска е учащият тази рота.
Петко Делчев, Единен център за начална военна подготовка, Плевен: Това е специфична стратегия за оказване помощ на бойното поле, защото правилата при здравната помощ, когато си в такава среда, са разнообразни спрямо мирна конюнктура.
28 души взвод от 61-а Стрямска механизирана бригада са противостоящи сили против украинските.
Майор Ленко Данов, 61-а Стрямска механизирана бригада - Карлово: Винаги българските военнослужещи на учения са се представяли чудесно. Колегите са възхитени. Даже идват и споделят: " Моля ви се, кажете на Вашите бойци да се съпротивляват по-малко, че не можем да си осъществим дилемите ".
Майор Ленко Данов, който управлява българските бойци, и капитан Анатолий Иванов са в командния щаб на учението. Специална виртуална система " Джей Кетс " моделира тактическите дейности на съперника в действително време.

Капитан Анатоли Иванов, 4-ти артилерийски полк - Асеновград: Това е симулация на действителни бойни дейности, където ресурсът, човешкият запас, като жертви, бива икономисан. Многонационалните сили би трябвало да се " сглобят " на театъра на бойните дейности бързо.Полк. Ферди Акалтин, Сухопътно командване на НАТО, Landcom: Към момента НАТО може да дислоцира 12-18 бригади където и да е по света, и то много бързо.
Борбата с радиологически, химически и биолигични замърсители е също едно от нещата, които се упражняват на това обучение. България е една от страните, които годишно се включват в подобен вид учения.

Учението " Рапид трайдънт-2019 " отиграва въоръжено нахлуване над Украйна в изискванията на хибридна война.

 България взе участие в учението на НАТО Rapid Trident 2019 в Украйна България взе участие в учението на НАТО Rapid Trident 2019 в Украйна
България изпрати 40 военни в Украйна за най-мащабното обучение на НАТО и Съединени американски щати за тази година там - Rapid Trident 2019. Военнослужещи от 61-а механизирана...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР