България Измамени българи: Вместо хотел, потресаващи условия, накрая - искат

...
България Измамени българи: Вместо хотел, потресаващи условия, накрая - искат
Коментари Харесай

Измамени българи: Вместо хотел, потресаващи условия, накрая - искат им пари

България Измамени българи: Вместо хотел, потресаващи условия, най-после - желаят им пари Вместо в хотел хората били настанени в бунгала в гората, а един от служащите получил мейл, че дължи пари  Виолета Русенова 20 ноември 2019, 10:11  Измамени българи: Вместо хотел, потресаващи условия, най-после - желаят им пари
Измамени българи: Вместо хотел, потресаващи условия, най-после - желаят им пари
 С номинацията на Цацаров - напън ли е към Радев
С номинацията на Цацаров - напън ли е към Радев
 Взрив на газова бутилка раздруса квартал в Добрич
Взрив на газова бутилка раздруса квартал в Добрич
 Причината за хранителното отравяне в Ямболско
Причината за хранителното отравяне в Ямболско
 Мъгли, вятър, дъжд над страната, тук-там и сняг
Мъгли, вятър, дъжд над страната, тук-там и сняг
 Перник излиза на митинг
Перник излиза на митинг
 Доцент популяризира добавки, можели да спасят Боян Петров
Доцент популяризира добавки, можели да спасят Боян Петров
 Планинските курорти подготвени за зимата
Планинските курорти подготвени за зимата

„ Опарени” българи от работна оферта в чужбина. Работниците били наемани като личен състав за склад в Холандия, като на всички са обещавани по 40 часа труд на седмица и преспиване в хотел. Оказало се напълно друго - не повече от 30 работни часа на седмица и настаняване в бунгало посред гората, съобщи NOVA.

„ Имаме настанявания с съвършени условия и се опитваме всяко едно да е такова, само че може би сте изтеглили късата съчка, този път, за жалост!”, споделя чиновник от компанията медиатор в България. излиза наяве от скрита камера на диалог сред една от разочарованите и българския офис на компанията..

„ Привлече ме хубавото изложение, имаше клипове, които показаха идеалната конюнктура, за настаняване, идеалната работна среда, идеалното отношение към хората”, споделя жена, която крие лицето си.

Вместо хотел до морето в Гърция - вила с неприятни условия

„ Обстановката беше фрапираща. Първоначално беше дадено настаняване в хотел, само че се оказа напълно друго, настаняването е в бунгало отдалечено на 120 километра от работното място”, споделя пострадалата.

Градът, в който е трябвало да работят и живеят е във Валвайк, само че за тяхна изненада били настанени в Арнем.

„ В един миг идваме, завиваме в някаква гора, след час и половина, виждам бунгала и каравани и ми стана ясно, че няма хотели, няма такива неща”, добавя дамата.

Минават часове, в които българите чакат посред гората, някой да ги настани.

Разбиха тайфа наши крадци в Гърция

„ След 3 часа пристигна човек, който ни помаха, извика ни и ни заведе в бунгалото, в което бяхме настанени, в което бяха потресаващи изискванията. Някакви дребни стаички като кибритени кутийки, с доста дребни креватчета, две, до три педи креватчета, баня, боядисвана в миналото с блажна багра, изронена и на всички места стърчаха косми, очевидно женски коси, тъй като бяха дълги. С мокет застлано и мръсно”, споделя тя.

След като дамата желае да бъде преместена, това й е обезпечено. Но вместо да е по-близко до работното й място, тя е настанена още по-далеч.

“След бунгалата ни реалокираха в Германия, в изоставени казармени пространства, наоколо до летище Везе. Там беше още по-потресаващо, тъй като бяха разрушени порти със зеещи дупки на ключалките, заключва се единствено външната врата на помещението. Изхабени мокети, задачите в петна и цялостна воня. Кръв, разливано, фекалии, може би, рушащо се, падаща мазилка, падащи плочки на банята”, рисува картината тя.

Българка изчезна на о. Крит, мъжът ѝ е открит обесен

Освен неприятните условия и работата се оказала незадоволително. 40 часа не се връзвали на никого. Това удостоверяват и други чиновници, с които говорихме. Сред тях е и Георги.

„ Първата седмица ми дадоха 7 часа и то в друга компания и то да върша напълно разнообразни неща от това, за което съм пристигнал. От тези 7 часа и половина трябваше да платя 94 евро за квартира на седмица, взеха ми 30 евро транспортни, които са за транспорт от Айндховен до Везе. Нещо, за което също не бях предизвестен. Таксуваха ни за обувки-бомбета - 25 евро. И на края ми изпратиха мейл в което е разказано, че им дължа 120 евро, за тази първа седмица, за която имам 1 работен ден 7 часа и половина”, споделя Георги.

Заради отношението, дамата си потегля на лични разходи. След като се прибрала в България, поискала да скапват контракт с компанията. След дълго търсене и очакване, и откакто към този момент ни беше потърсила, получили неподписан документ.

Българи наказани за трафик в Лондон

От Инспекцията по труда споделиха, че в такива случаи би трябвало да се подаде сигнал. Тече инспекция. Всички, които отпътуват, би трябвало да желаят писмени условия, при които ще работят.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР