България изкачва 5 позиции в публикувания днес от ООН Доклад

...
България изкачва 5 позиции в публикувания днес от ООН Доклад
Коментари Харесай

Скок на България в световния индекс на щастието

България изкачва 5 позиции в оповестения през днешния ден от Организация на обединените нации Доклад за международното благополучие за 2018 година Така страната ни към този момент заема 100-но място от 156 страни. Нареждаме се тъкмо след Камерун и Сомалия, само че преди Непал и Венесуела.

По растеж на щастието сме измежду първите. Заедно с Того, Сиера Леоне и Латвия. Общият индикатор на човешкото благополучие във всяка от тези страни нараства с над 1 пункт през последните 8 години. За същия интервал най-големите губещи са Украйна, Йемен, Сирия и Венесуела.

Къде сме българите измежду най-щастливите и нещастните в света

Организация на обединените нации: България е на 144-о място в ранглиста на щастието

Щастието коства 93 310 $ годишно

Първа в показателя на щастието за 2018 година е Финландия. Тя изпреварва досегашния водач Норвегия. Освен тях, в челната десетка са Дания, Исландия, Швейцария, Холандия, Канада, Нова Зеландия, Швеция и Австралия.

И до момента в който Финландия, която също напредва с 5 позиции за 2018 година обичайно е измежду най-щастливите страни, то България бележи голям прогес, изкачвайки се от 147-мо място за последните 8 години.

Докладът за тази година включва оценка на щастието и благополучието на имигрантите в 117 от изследваните страни.

Тук България се подрежда измежду страните с минимум утвърждение към имигрантите. Малко по-добро е отношението по отношение на търсещите леговище в Русия, Афганистан и Пакистан. Но в Хърватска, Естония и Чехия е даже по-лошо. Най-силно е неодобрението към имигрантите в Македония.

Докладът на Организация на обединените нации за щастието по света регистрира голям брой индикатори, измежду които БВП на глава от популацията, дълготрайност на живота, ценене на гражданск]sите свободи, обезпечаване на претовареност, равнища на корупция и резултати от допитвания по въпроси като нивото на персонална независимост, сигурност в утрешния ден, благотворителност, аргументи за наслада и тревога и други

Целта е „ брутното национално благополучие “ да бъде показано като справедлив стопански индикатор за развиването на обособените страни.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР