България Издирваните македонци за oтпадъците във Варна: Внасяме боклук само

...
България Издирваните македонци за oтпадъците във Варна: Внасяме боклук само
Коментари Харесай

Издирваните македонци за oтпадъците във Варна: Внасяме боклук само в България, у нас е забранено

България Издирваните македонци за oтпадъците във Варна: Внасяме отпадък единствено в България, у нас е неразрешено Ако се получи позволение, той ще бъде трансфериран в Топлоелектрическа централа " Бобов Дол " или пък ще бъде върнат назад в Италия  Василена Василева 19 януари 2020, 09:55  Издирваните македонци за oтпадъците във Варна: Внасяме отпадък единствено в България, у нас е неразрешено
Издирваните македонци за oтпадъците във Варна: Внасяме отпадък единствено в България, у нас е неразрешено
 Сняг и дъжд в някои елементи от страната - вижте къде (Видео)
Сняг и дъжд в някои елементи от страната - вижте къде (Видео)
 Фандъкова: Намалее ли водата в София, стопираме подаването за Перник
Фандъкова: Намалее ли водата в София, стопираме подаването за Перник
 Обраха митницата в Благоевград
Обраха митницата в Благоевград
 Разследват 20 контейнера с италиански отпадък в Бургас
Разследват 20 контейнера с италиански отпадък в Бургас
 Бум на варицела в цялата страна
Бум на варицела в цялата страна
 Перник ще получава вода от „ Белмекен “
Перник ще получава вода от „ Белмекен “
 Къде е разгласен жълт код за мъгла през днешния ден
Къде е разгласен жълт код за мъгла през днешния ден

тпадъците, които дойдоха на пристанището в България, трябваше да бъдат трансферирани в Топлоелектрическа централа "Бобов Дол ". Това сподели шефът на компанията "Блацион " ООД Горан Ангелов, който е македонски жител.

Разследват 20 контейнера с италиански отпадък в Бургас

"Блацион " ООД е българско комерсиално сдружение със седалище и адрес на ръководство в гр. София. Тази компания внася отпадъците, които бяха открити на пристанищата в България. Негови шефове са македонските жители Блаже Игнатов и Горан Ангелов. Те имат 15% от компанията, а останалата благосъстоятелност е на италианците Винченцо Трасари и Ецио Боче.

Тонове противозаконен отпадък на пристанище Варна

Според Горан Ангелов "отпадъците не били трансферирани в Топлоелектрическа централа "Бобов Дол ", тъй като при идването им на пристанището към този момент е бил изминал лицензът на централата за изгаряне на боклуци.

"Става въпрос за пластмаса и гуми. Откритите дървени, текстилни и стъклени боклуци не са неразрешени. Това ще бъде потвърдено от специалистите откакто бъде направена инспекция ", сподели още Ангелов пред МИА.

Според него "информацията в българските медии не е вярна и отпадъците, в случай че се получи позволение, ще бъдат трансферирани в Топлоелектрическа централа "Бобов Дол " или пък ще бъдат върнати назад в Италия.

"Всичко разбрах от българските медии. Аз съм дребен съучастник в "Блацион ". Надявам се доста бързо всичко да се обясни, и това е в полза на обществото и на нас самите ", добави Ангелов.

Горан Ангелов е шеф на най-голямото хранилище за боклуци в Република Северна Македония "Дрисла ", край Скопие. Той изрично съобщи, че в никакъв случай не е имало партньорство с "Блацион " ООД.

"В страната ни, Македония, в никакъв случай не сме внасяли каквито и да са боклуци, тъй като това е неразрешено. Това сме правили единствено и само в прилежаща България ", сподели още Горан Ангелов.

Прокуратурата в Бургас стартира следствие за нерегламентиран импорт на 20 контейнера с италиански боклуци на пристанището в Бургас, стопанисвано от "БМФ Порт – Бургас " ЕАД. Товарът е превозен с транспортен съд на 5 септември 2019 година, като му е бил избран режим краткотрайно депозиране за период до 90 дни.

Цял ден в събота на пристанище Варна-Запад проверяващите отваряха контейнерите с нерегламентирано импортиран отпадък от Италия.

Получател на товара е "Блацион " ООД. Съдружниците Ецио Боче и Винченцо Трассари ще бъдат търсени по линия на интернационалното съдействие.

25-те контейнера са пристигнали в страната на 9 октомври предходната година с позволение да останат на пристанището 90 дни. След приключването на този период притежателят им не ги потърсил, прокуратурата стартира досъдебно произвеждане и инспекция на наличието на товара. Освен описаните пластмаса и каучук, в тях има облекла, играчки и битови уреди.

За сектор "отпадъци " в екоминистерството дава отговор Николай Кънчев, който заема поста от квотата на Вътрешна македонска революционна организация.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Василена Василева Източник: отпадък Варна Италия .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Вижте заплатите на заетите в българската авиация  1 Кой може да отиде на санаториум от Национален осигурителен институт  1 Колко коства магазин на " Kaпaлъ чapши " в Истанбул  1 Орязват болничните от персоналния доктор на половина --> Пaрите ни  Вижте заплатите на заетите в българската авиация Вижте заплатите на заетите в българската авиация  Кой може да отиде на санаториум от Национален осигурителен институт Кой може да отиде на санаториум от Национален осигурителен институт  Колко коства магазин на Колко коства магазин на " Kaпaлъ чapши " в Истанбул  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  <br> Хари и Меган губят кралските си трофеи <br>
Хари и Меган губят кралските си трофеи
 <br> Жената, която <strong> избави милиони </strong> животи <br>
Жената, която избави милиони животи
 Обраха митницата в Благоевград Обраха митницата в Благоевград  <br> Как да се <strong> приспособяваме </strong> в нов град? <strong> 5 скъпи съвета! </strong> <br>
Как да се приспособяваме в нов град? 5 скъпи съвета!
Последни  Снимка: iStock Издирваните македонци за oтпадъците във Варна: Внасяме...  Снимка: iStock Загинали и ранени при пожар в дом за възрастни в Чехия  <p>Вижте коя е <strong>най-подходящата</strong> страна, в която да отгледате <strong>детето </strong>си</p> Вижте коя е най-подходящата страна, в която да...  Снимка: iStock 5 по Рихтер раздруса Гърция  1 Сняг и дъжд в някои елементи от страната - вижте къде...  Коя е базата, която Борисов посети в Египет Коя е базата, която Борисов посети в Египет  <p>Хари и Меган губят кралските си титли</p> Хари и Меган губят кралските си трофеи  Първа жертва на свински грип в България Първа жертва на свински грип в България  <p>Актьор&nbsp;твърди, че е <strong>опипван от сестрата на кралицата</strong></p> Актьор твърди, че е опипван от сестрата на...  Застреляха българин в Истанбул, нахлул с нож в ресторант Застреляха българин в Истанбул, нахлул с нож в ресторант  Фандъкова: Намалее ли водата в София, стопираме подаването за Перник Фандъкова: Намалее ли водата в София, стопираме...  Обраха митницата в Благоевград Обраха митницата в Благоевград  <p>Как да се <strong>адаптираме </strong>в нов град?<strong> 5 скъпи съвета!</strong></p> Как да се приспособяваме в нов град? 5 скъпи съвета!  Млад мъж се самозапали в колата си Млад мъж се самозапали в колата си  Разследват 20 контейнера с италиански отпадък в Бургас Разследват 20 контейнера с италиански отпадък в Бургас  Учени: Мистериозният китайски вирус е заразил стотици хора Учени: Мистериозният китайски вирус е заразил стотици...  Светлана Бахчеванова Как една българка трансформира три страни  <p>Възможно ли е <strong>невидими</strong> <strong>извънземни </strong>да съществуват измежду нас?</p> Възможно ли е невидими извънземни да съществуват измежду...  Windows 10 4 лесни метода да ускорим компютър с Windows 10  Какво не знаем за круизите Какво не знаем за круизите Всичко от през днешния ден Виц на деня - Нещо не си в въодушевление! - Мани, тръгнахме със дамата да се развеждаме... и не стигнахме до юриста! - И що по този начин? - Ми,… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Актьор в Съединени американски щати и модел в Азия - Мони Демиров  Фънки: Любимият ми десерт е карамелизирана луканка с мандарини  След Брекзит Англия се готви за Мегзит  Българи сътвориха вълшебна багра, която трансформира всяка стена в бяла дъска  Българска акушерка:  Българин е един от най-хубавите каскадьори в Холивуд Водещи вести  Снимка: iStock Загинали и ранени при пожар в дом за възрастни в Чехия  Снимка: iStock 5 по Рихтер раздруса Гърция  Първа жертва на свински грип в България Първа жертва на свински грип в България  <p>Вижте коя е <strong>най-подходящата</strong> страна, в която да отгледате <strong>детето </strong>си</p> Вижте коя е най-подходящата страна, в която да отгледате детето си  Коя е базата, която Борисов посети в Египет Коя е базата, която Борисов посети в Египет  Застреляха българин в Истанбул, нахлул с нож в ресторант Застреляха българин в Истанбул, нахлул с нож в ресторант  Учени: Мистериозният китайски вирус е заразил стотици хора Учени: Мистериозният китайски вирус е заразил стотици хора  <p>Възможно ли е <strong>невидими</strong> <strong>извънземни </strong>да съществуват измежду нас?</p> Възможно ли е невидими извънземни да съществуват измежду нас?  <p>Актьор&nbsp;твърди, че е <strong>опипван от сестрата на кралицата</strong></p> Актьор твърди, че е опипван от сестрата на кралицата

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР