България има потенциал да бъде разпознаваема като балнео дестинация с

...
България има потенциал да бъде разпознаваема като балнео дестинация с
Коментари Харесай

Министър Ангелкова: България с потенциал за балнео дестинация

България има капацитет да бъде разпознаваема като балнео дестинация с доста положително качество. Развитието на здравния туризъм е значим приоритет в работата на Министерството на туризма, даващ опция за стабилно развиване на бранша. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев и с водещи лекари, оповестяват от пресцентъра на Министерството на туризма. Представителите на здравната общественост поддържаха концепцията и показаха, че това е и тяхна цел и за първи път страната ги поддържа в такова начинание.

В полемиката участваха проф. доктор Асен Балтов, проф. доктор Асен Николов, доцент доктор Божидар Финков, проф. доктор Димитър Петков, проф. доктор Елена Илиева, проф. доктор Иван Костов, проф. доктор Иво Петров, проф. доктор Йоаннис Папатанасиу, доцент доктор Костадин Ангелов, доцент доктор Любина Веселинова, проф. доктор Любомир Спасов, проф. доктор Никола Владов, проф. доктор Николай Габровски, доктор Росица Шейтанова, доктор Татяна Ангелова.

Министър Ангелкова осведоми, че ведомството може да инициира годишна конференция за здравен туризъм, в която да бъдат поканени български и задгранични експерти в региона. Участието на интернационалните конгреси също е доста значимо, тъй като по този начин можем да разпространяваме страната си и нейните благоприятни условия за този вид, добави още тя.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР