България има огромен потенциал да се развива в ресторантьорския бранш.

...
България има огромен потенциал да се развива в ресторантьорския бранш.
Коментари Харесай

Шеф Токев: Един от най-любимите ми моменти е да приготвям палачинки с внучката си

България има голям капацитет да се развива в ресторантьорския отрасъл. Тя може да бъде страната на най-качествените хранителни артикули и да предлага най-качествената храна. Това сподели началник Андре Токев за Businessnovinite.bg в новия епизод на Бизнес Видео Подкаст.

" Винаги съм си представял, че сме кулинарна дестинация, защото имаме доста, което да предложим, само че нямаме самочувствието да го създадем. “

Работата обаче го е научила, че няма невъзможни неща. За него също е значимо да демонстрираме забравените занаяти и обичаи.

" Не познаваме историята си, която е антична. Аз самият пътувах доста из страната ни и желаех да науча повече за културата и районите ни. Да ги пазим значи да имаме еднаквост “, показа той.

За да вървиш напред, би трябвало да четеш, в никакъв случай да не си удовлетворен от това, което си сега. Безсмислено е да спреш внезапно, до момента в който се катериш по стълбичката. И постоянно би трябвало да надграждаме това, което сме постигнали.

Той описа по какъв начин се поддържа ресторантьорски бизнес у нас. Това не е било мъчно досега, в който пандемия, война и енергийни рецесии не са оказали въздействие върху бранша. По думите му, даже културата на работа се е трансформирала. Има усложнения и с намирането на квалифицирани фрагменти.

" Но в този момент светът е пред построяването на нов ред и мисля, че е значимо да преоткрием бизнеса си сами “, споделя началник Токев. За него е значимо, колкото и да са сложни времената, да има съгласие и да си оказваме помощ, с цел да реализираме задачите си. Иначе измененията са наложителни, с цел да вървим напред.

Въпросът, който го затруднява обаче, е обвързван с неговите усети и желания за кухня. Обича да си похапва всичко, а готвенето е огромната му пристрастеност. Не може да каже, че нещо съответно му е обичано. Където и да отиде, в малко селце или район, може да открие нещо друго.

  " Зависи и от настроението. За мен е като музиката – има дни, в които ти се слуша пънк и такива, в които ти се слуша Моцарт. Храната би трябвало да е тъкмо това – да ти носи душевна приятност и да се чувстваш добре “, безапелационен е той.

А готвенето е такова наслаждение за него, че си почива в кухнята, обича да чете готварски книги, да гледа кулинарни филми, а един от най-любимите му моменти е да подготвя палачинки с внучката си.

Казва, че когато човек обича специалността си, това е магия.

" Обичах да си пояждам като дете и тази обич към храненето и хубавите артикули ме накара да почна да сготвям по малко, след което трансфорах заниманието в специалност “, споделя началник Токев и не съжалява за нищо.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР