България има най-голям интерес от европейската интеграция на нашите съседи,

...
България има най-голям интерес от европейската интеграция на нашите съседи,
Коментари Харесай

Румен Радев: България има най-голям интерес от европейската интеграция на нашите съседи

България има максимален интерес от европейската интеграция на нашите съседи, сподели президентът Румен Радев на взаимната конференция с президента на Португалия Марсело Ребело де Соуза, който е на двудневно публично посещаване у нас. Радев обаче съобщи, че на разширението на Европейски Съюз не би трябвало да се гледа механично.

" Това не е спринт, при който би трябвало да финишираме в тъкмо несъмнено време, това е взаимно пътешестване на другари в един резистентен и необратим развой ", сподели президентът.

Президентът Радев още веднъж посочи в отговор на въпрос за европейската интеграция на Република Северна Македония, че най-важната задача е възобновяване на пълноценния разговор на всички равнища сред София и Скопие. На въпрос дали Скопие извършва условията, Радев сподели, че има цялостен лист от официални условия, на които би трябвало да се отговори, само че съобщи, че най-голямата цел е младежите в двете страни, когато паднат границите, да не се ненавиждат, да бъдат отворени един към различен, да се употребяват с почитание и с съгласие. Това е най-голямата цел, по която работим, сподели президентът Радев и уточни, че е сложил задача на служебното държавно управление да мислят допустимо ли е да съберат дружно младежите от двете страни.

" Вместо да изплащаме ограничения просто, с цел да държим туризма жив, дано страната да даде пари на тези хотели, които ще поемат цялостната прехрана на деца, възпитаници от България и Република Северна Македония ", предлага Румен Радев. Той е отправил това предложение към президента Стево Пендаровски по време на взаимното им посещаване в Рим. Румен Радев изрази вяра, че това ще бъде значима стъпка и тя ще отвори вратите на двете страни към стабилно, устойчиво бъдеще, в което ще имаме другарство не на документи и заявления, а действително другарство и почитание сред хората от двете страни на границата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР