България и Турция имат ключово значение за бъдещето на Европа.

...
България и Турция имат ключово значение за бъдещето на Европа.
Коментари Харесай

Радев за кабинета ”Денков-Габриел”: Да следва курса, който зададохме

" България и Турция имат основно значение за бъдещето на Европа. Ние топва би трябвало доста добре да го осъзнаем. Агресията на Русия. Огромните стратегически неточности, които направи президентът Путин, затварянето на северния маршрут - сега към този момент трафикът от Китай и Централна Азия не може да минава през Русия. Единственият път за сухопътния превоз е през България и Турция и ние би трябвало да се възползваме от това ", разясни Радев.

 

" С президента Ердоган през годините успяхме да изградим връзки на доверие и другарство. Турция е най-големият стопански сътрудник на България, отвън Европейския съюз. А в днешната комплицирана геополитическа конюнктура ролята на Турция осезаемо нараства ", сподели Радев.

 

" Заедно с президента Ердоган успяхме да реализираме осезателен прогрес в нашите двустранни връзки. След визитата ми в Истанбул страната ни подписа съглашение, с което получава достъп до всички турски терминали за полутечен газ и газопреносната мрежа, и то за 13 години, с запазен потенциал от 1,5 милиарда на година ", уточни Радев и добави: " Ние сме единствената страна, която съумя да реализира такова съглашение ".

 

" В околните дни би трябвало
Всичко за Вашата сватба
да открием разширението на контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Предстои сключване на меморандум за втора железопътна линия сред Елхово и Одрин. Проектира се и права сред Лесово и Автомагистрала " Марица ", с цел да се раздели големият поток от тирове и влакове на две. Изграждане на пешеходен мост при Резово също ще бъде построен. Силно се надявам, че новото държавно управление ще се възползва от постигнатото и ще довърши започнатото ", съобщи Радев

 

Той уточни, че Турция е поела сериозен ангажимент за запазване на външната граница на Европейски Съюз.

 

" България и Турция имат основно значение за бъдещето на Европа ", счита Радев.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg