България и Швейцария ще си сътрудничат по-активно за разкриване на

...
България и Швейцария ще си сътрудничат по-активно за разкриване на
Коментари Харесай

България и Швейцария ще си сътрудничат при борбата с корупцията


България и Швейцария ще си сътрудничат по-активно за откриване на банковата загадка при битката с корупцията. За това се договориха президентите на двете страни във военната база „ Мейринген” в немскоезичната част на Швейцария.

Румен Радев беше посрещнат на самата писта, в сърцето на швейцарските Алпи. Държавният глава участва на обучение във военно-въздушната база „ Мейринген”.

Швейцарските сили упражняваха бърза реакция при нарушаване на въздушното пространство. В учението участваха два самолета F-18 „ Хорнет”. Бойните машини останаха повече от 30 минути в небето, с цел да извършат симулацията по гонене на извършител.

„ И неподготвените виждат какъв брой е сложен този планински терен.Тук се залага на поддръжката и на всеки франк, който се харчи”, разяснява Радев.

Българският президент и швейцарският му сътрудник се договориха да се засилва съдействието при битката с корупцията посредством откриване на банковата загадка. Двамата държавни глави разискаха и развиването на системата за дуално обучение, която България стартира да вкарва по швейцарски модел.

„ При нас дуалното обучение е приравнено с висше. Аз самият съм образец за това, тъй като имам особено техническо образование”, уточни президентът на Швейцария Ули Маурер.

Двете страни ще работят за взаимен център за нововъведения, основан в София.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР