България и Македония имат обща история до 1944 година, но

...
България и Македония имат обща история до 1944 година, но
Коментари Харесай

Каракачанов: България и Македония имат обща история до 1944 г., но това е българска история

 България и Македония имат обща история до 1944 година, само че на първо място това е българска история. Това разяснява вицепремиерът и министър на защитата по отношение на позицията на България за влизането на западната ни съседка в Европейския съюз, съобщи Радио " Фокус “ – Велико Търново.

Вицепремиерът разяснява изявлението на премиера на Северна Македония, в което той признава, че двете страни имат обща история, като дребна крачка напред, в вярната посока.

" Казва, в случай че бяха правили тези дребни крачки в последните три годни, през днешния ден нямаше да имаме този диалог. По остарял български бит на българина акълът му идва на другия ден, та по този начин и с сътрудника Заев. Дали му имам вяра, или не, няма никакво значение. Предпочитам да нямам доверие на заявления и изявленията, а избирам всичко казано да е облечено в дейности “, добави Каракачанов. Той акцентира, че в този момент страната ни има потребност от съответни гаранции. Според него те не могат да са подплатени единствено с декларация, а е належащо сключването на писмен документ - сключване на анекс или нов контракт.

" Ние желаеме ясна гаранция по какъв начин ще се трансформира просветителната им система с съответни периоди. Самият преговорен развой може да продължи 10 години, само че с цел да дадем единодушие той да стартира, ние желаеме написана пътна карта. Искаме доста ясно това изискване да залегне в контракта с Европейския съюз и да е ясно, че ние когато и да е можем да спрем процеса, в случай че Договорът не се извършва “, съобщи вицепремиерът.

Той сподели още, че това, което следва пред България, е да продължава да пази ревниво националните си ползи.

Каракачанов разяснява и ситуацията с разпространяването на COVID-19 у нас, като заключи, че все още няма потребност от откриване на военно полеви лечебни заведения, тъй като казусът не е в неналичието на болнични кревати, а на експерти. По този мотив прикани и всеки, който има опция, да се отзовава на апелите за помощ. Според него рецесията няма да повлияе отрицателно на промените в Българската войска.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР