България и Косово завършиха при 1:1 във втори мач от

...
България и Косово завършиха при 1:1 във втори мач от
Коментари Харесай

България поведе в Косово, но допусна равенство. Мартин Минчев с нови минути за националния

България и Косово приключиха при 1:1 във втори мач от евроквалификациите за нашите и дебютен за домакините. Двубоят в Прищина предложи доста борба и твърди влизания, като Николай Михайлов и отбраната ни са с съществена заслуга за точката, което е 12-и следващ мач за косоварите без загуба и четвърти следващ мач, завършващ при 1:1 за българите, написа Блиц.

``
реклама

Двубоят стартира добре за нашите и Ивелин Попов се откъсна още във втората минута на мача, само че насочи слаб удар от отдалеченост, вместо да се надиграва с вратаря и отбраната на Косово. 

В осмата минута бърза контраофанзива на българите донесе напрежение пред вратата на домакините, само че приключи единствено с опит за центриране на Неделев, а в ответната офанзива Рашица беше изведен отляво, преодоля Николай Михайлов и пусна топката към опразнената врата, само че Антон Недялков почисти топката от голлинията.

След четвърт час игра напрежението взе връх и Рахмани избута Малинов без топка пред наказателното поле на Косово за бавене на играта, само че реферът избра да не демонстрира картон на бранителя на домакините. Минути по-късно Антон Недялков скочи на пердах на Войвода за жестоко влизане в краката на Спас Делев, само че получи жълт картон дружно с косоваря.

Косово стигна до още една сериозна заплаха през първата част, като в 24-ата минута Мурики пропусна остро центриране зад тила си, само че Недялков внимаваше и почисти топката към точката за осъществяване на дузпа.

Около 30-ата минута България опита две бързи офанзиви, приключили с центрирания на Страхил Попов, само че прекомерно неточни. Малко по-късно неточност на Симеон Славчев при изнасянето на топката докара до удар на Целина от границата на наказателното поле, но  Михайлов  плонжира и отби.

Противно на показаното на терена България поведе в 39-ата минута, откакто Божиков се пласира най-добре в наказателното поле след корнер и с глава насочи топката в мрежата за  1:0 .

След попадението " лъвовете " демонстративно демонстрираха фланелката на контузения Ивайло Чочев в символ на поддръжка към халфа, който се травма в евроквалификацията с Черна гора (1:1) в петък.

Минути преди края на първата част Николай Михайлов отново трябваше да избавя вратата си след мощен удар на Рашица, само че за следващ път съумя да опази мрежата си суха.

Втората част стартира с предстоящ напън на домакините, като единствено за пет минути сътвориха три положителни положения, от които обаче не последва удар към Михайлов. Нашите отвърнаха с контраофанзива, при която след композиция Славчев, Делев и Попов се стигна до удар на Малинов, само че защитата на Косово се оправи и мазета в корнер.

Домакините пропуснаха най-хубавата си опция досега в мача в 55-ата минута, когато неточност в защитата на нашите остави Муричи непокрит, той стреля в далечния ъгъл на Михайлов, само че топката срещна  гредата . Косово въпреки всичко стигна до гол в 61-ата минута, когато Зенели насочи удар от отдалеченост, като Михайлов не видя топката от купа от тела пред себе си ( 1:1 ).

Натискът на домакините се усили и след 68-ата минута Петър Хубчев стартира да прави смени, като вкара Петър Занев на мястото на Спас Делев. С влизането му отборът ни заигра на контраофанзива с дълги топки към Ивелин Попов, който в последния четвърт час беше подпомаган от 17-годишния Мартин Минчев от Черно море, заменил Малинов. Минути по-късно Хубчев извърши третата си промяна и извади Георги Костадинов, заменяйки го с дебютанта Валентин Антов за последните 10 минути на мача.

Пет минути преди края на мача точно Антов извърши фаул пред наказателното поле на Михайлов, Зенели стреля, вратарят на нашите не мръдна, само че топката не попадна в рамката на вратата му. Домакините не стопираха да атакуват, а в 90-ата минута Рашица накара нашите да изтръпнат, само че Михайлов  за следващ път го разочарова и избави.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: