България гони 70 руски дипломати, съобщи премиерът в оставка Кирил

...
България гони 70 руски дипломати, съобщи премиерът в оставка Кирил
Коментари Харесай

Петър Карабоев: В главата на Путин България е колония

България гони 70 съветски дипломати, заяви министър председателят в оставка Кирил Петков. Той сподели, че тези дипломати са разпознати като хора, свързани с непознати служби и работили против ползите на България. Източник от съветското външно министерство пък заяви, че Русия ще отговори на решението на България.

Журналистът и зам.-главен редактор на „ Дневник " Петър Карабоев разяснява тематиката в студиото на „ Здравей, България” по Нова тв.

„ Преди дни президентът Путин на форума в Санкт Петербург сподели, че светът е черно-бял. В него има страни които са суверенни като Русия и колонии като всички, които са прислужници на Америка. В главата на Путин България е колония. Затова и по този начин се отнася Външното министерство на Русия и посолството извършва повеля да се отнася към България като към колония”, сподели той.

„ Нашите публични лица би трябвало да изяснят, че това са 70 чиновници на съветското посолство. Вероятно част от тях са дипломати, а друга – механически персонал”, разяснява Карабоев.

Според него всяка страна употребява средства за събиране на информация в друга страна. „ Част от тях са шпионаж, а друга – измама. Това, което българските осведомени политиците също би трябвало да кажат е, че има диверсионна активност против България, в случай че има такава”, безапелационен е журналистът.

Той напомни, че единствено от началото на годината до момента са били изгонени 13 души на три пъти.

„ Тези 70 души са впечатляващи като численост. Никоя страна от свободния не е правила това от десетилетия”, означи Петър Карабоев.

По думите му Външното министерство на всяка страна има една съществена задача. „ Тя е поддържане на естествени другарски работни връзки със страната, в която сме изпратили нашия личен състав. Мислите ли, че съветското посолство се държи доброжелателно към българските институции? Не. От доста години то споделя - тези са прислужници на Америка, българският народ е този, с който ще си говорим”, добави журналистът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР