България гони 70 руски дипломати, работили срещу интересите на страната,

...
България гони 70 руски дипломати, работили срещу интересите на страната,
Коментари Харесай

Стефан Тафров за изгонените руски дипломати: Фундаменталната причина е, че Русия обяви България за вражеска страна

България гони 70 съветски дипломати, работили против ползите на страната, съобщи през вчерашния ден в Народното събрание министър председателят в оставка Кирил Петков.

Защо се стига до отзоваване на невиждан брой дипломати - тематиката в " Денят стартира " разяснява дипломатът Стефан Тафров.

Фундаменталната причина е, че Русия разгласи България за вражеска страна и презумпцията е, че нейните дипломати на наша територия са опасност за националната сигурност, изясни Тафров.

Русия е доста по-масивно показана в България в сравнение с България в Русия, разликите са в десетки пъти и е време да се постави завършек на това състояние, тъй като главният принцип в дипломацията е реципрочността, безапелационен е той.

По думите на дипломата, съветската посланичка в България " се държи извънредно безочливо и от дълго време трябваше да бъде изгонена и тя ".

Ясно е, че за нашите служби наличието на толкоз огромен брой съветски дипломати е извънредно задължение, тъй като те би трябвало да наблюдават тяхната активност, а това изисква запаси, изясни още дипломатът.

Това, че този акт се случва по време на срещата на върха на НАТО, е съвпадане, счита Тафров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР