България Фандъкова: Строим 10 нови детски градини в момента Столичният

...
България Фандъкова: Строим 10 нови детски градини в момента Столичният
Коментари Харесай

Фандъкова: Строим 10 нови детски градини в момента

България Фандъкова: Строим 10 нови детски градини сега Столичният кмет уточни, че градините, които се строят, са в разнообразни региони на София 27 май 2020, 15:04  Фандъкова: Строим 10 нови детски градини сега Източник: БГНЕС
момента строим нови здания на 10 детски градини и следва да стартираме още две, едната от тях още идващия месец. Това е градината в "Манастирски ливади ", за която към този момент има определен реализатор и се приготвя строителната площадка.

Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова, която ревизира по какъв начин вървят довършителните ремонтни действия на новата постройка на ДГ 135 "Мое детство " в регион "Нови Искър ".

Тя употребява случая да уточни, че градините, които се строят, са в разнообразни региони и те не са единствено с кметове на ГЕРБ.

"Строят се градини в "Нови Искър ", " Лозенец ", Дружба ", "Люлин ", "Овча купел ", " Владая ", "Подуяне ", " Изгрев " и "Илинден ". Двете, които споменахе са в "Триадица " и "Студентски ". Ако би трябвало да давам отговор на политическите въпроси за какво при нашите и вашите кметове, ще кажа, че 5 са в региони с кметове на ГЕРБ, а другите 5 са с кметове от други политически сили ", уточни Фандъкова.
Йорданка Фандъкова, Здравко Здравков, Анна Александрова ревизираха строителството на новата детска градина в Нови Искър  детска градина Нови Искър фандъкова  детска градина Нови Искър фандъкова  детска градина Нови Искър фандъкова  детска градина Нови Искър фандъкова
Кметът сподели, че през годините са построили над 100 нови здания на детски градини и не престават, само че са изправени пред нови провокации и по тази причина по време на изключителното състояние са работили по оферти за законови промени.

Правят се инспекции в детските градини в цялата страна

"Ние сме изправени пред обстановката, в която всички терени, които бяха подобаващи по съществуващото законодателство към този момент са усвоени или предстоят тази или идната година, да усвоим. Вече имаме подготвени решения, с които да бъдат облекчени изискванията за строителство на терените. Изискването за отстояния от границите на парцела в действителност вършат по този начин, че лишават множеството пространство от детската градина, което ни пречи да вършим по-големи здания. Това, за което упорствам, е да има опция са се строят детски градини на партерни и първи етажи в гъстонаселени региони, както и да се строят в офисни здания ", разгласи тя и разяснява, че това ще форсира решаването на казуса с дефицита тук-там в градините.

Предстои предложенията да бъдат импортирани в Министерство на здравеопазването и МОН.

"Трябва да бъдат изменени две наредби, при които има несъгласие сред тях ", изясни Фандъкова и добави, че са обезпечени 30 млн. лева за строителство на детски градини и учебни заведения.

14% от родителите изпратиха децата си на детска градина

На въпрос на БГНЕС дали обмислят по някакъв метод да поддържат родители, чиито деца не са признати в градини и ще излязат на митинг пред общината на 1 юни, тя сподели, че съгласно нея това не е решение.

"Ние би трябвало не да раздаваме пари на човек, тъй като те с тези средства те няма да могат да си оказват помощ кой знае какъв брой, а би трябвало да продължим да отваряме нови групи, с цел да може децата не просто да бъдат отглеждани, а да получават професионални грижи ", съобщи кметът.

От през днешния ден: децата могат да спортуват, отварят детски градини

Зам. - кметът по просвета доцент Тодор Чобанов изясни, че сега в градините няма сборни групи.

На въпроса дали детски градини ще почиват през лятото, той отговори, че на този стадий не се планува да има почиващи градини.




 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: Йорданка Фандъкова .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар  1 В средата на юли споделят какъв брой пари ни връщат за парно  1 ГИТ: Не работете без контракт  1 Цената на газа пада още от 1 юни  1 Социалната пенсия за напреднала възраст скача с 9 лева --> Пaрите ни  В средата на юли споделят какъв брой пари ни връщат за парно В средата на юли споделят какъв брой пари ни връщат за парно  ГИТ: Не работете без контракт ГИТ: Не работете без контракт  Цената на газа пада още от 1 юни Цената на газа пада още от 1 юни  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Шефът на Спецпрокуратурата подаде оставка - България | Vesti.bg - https://www.vesti.bg/bulgaria/shefyt-na-specprokuraturata-podade-ostavka-6109531 Шефът на Спецпрокуратурата подаде оставка - България | Vesti.bg - https://www.vesti.bg/bulgaria/shefyt-na-specprokuraturata-podade-ostavka-6109531  <br> Комисия за защита на конкуренцията влезе в офиса на Българската петролна и газова асоциация <br>
Комисия за защита на конкуренцията влезе в офиса на Българската петролна и газова асоциация
 Президентът нападна кабинета за Данък добавена стойност и бензиностанциите Президентът нападна кабинета за Данък добавена стойност и бензиностанциите  <br> Произведено в България: <strong> приложение, което трансформира </strong> <br>
Произведено в България: приложение, което трансформира
Последни  <p>Напрежение измежду спасителите по морето</p> Напрежение измежду спасителите по морето  Фандъкова: Строим 10 нови детски градини сега Фандъкова: Строим 10 нови детски градини сега  <p>Меки хибриди за Серия 5 и Серия 6 Gran Turismo</p> Меки хибриди за Серия 5 и Серия 6 Gran Turismo  Ремонтират тръбопровода в региона край Варненското езеро Ремонтират тръбопровода в региона край Варненското езеро  Ще убие ли коронавирусът офиса Ще убие ли коронавирусът офиса  <p>ЕК с фонд от&nbsp;750 милиарда, две страни най-големи бенефициенти&nbsp; &nbsp;</p> Европейска комисия с фонд от 750 милиарда, две страни най-големи...  <p>Правят се инспекции в детските градини в цялата страна</p> Правят се инспекции в детските градини в цялата страна  <p>КЗК влезе в офиса на Българската петролна и газова асоциация</p> Комисия за защита на конкуренцията влезе в офиса на Българската петролна и газова...  Novi Фейсбук прекръсти криптопортфейла си на Novi  Румен Радев Президентът нападна кабинета за Данък добавена стойност и бензиностанциите  Президентите на Черна Гора Мило Джуканович и на Сърбия Александър Вучич, декември 2019 година Как повдигането на карантината скара Сърбия и Черна гора  <p>Брутално принуждение над 16-годишно момиче</p> Брутално принуждение над 16-годишно момиче  Борисов: Събаряме остарялата постройка и вършим детска болница Борисов: Събаряме остарялата постройка и вършим детска болница  Андреа Бочели е боледувал от COVID-19, само че се е възстановил Андреа Бочели е боледувал от COVID-19, само че се е...  Николай Василев Николай Василев: България има пари и може да се оправи...  Косачов: Деградация на Съединени американски щати в нападателен деспот Косачов: Деградация на Съединени американски щати в нападателен деспот  Вижте поразителната двойничка на Джей Ло Вижте поразителната двойничка на Джей Ло  Pavell & Venci Venc’ с нов шлагер за българите Pavell & Venci Venc’ с нов шлагер за българите  Калин Георгиев Калин Георгиев: Тънкостта е в доказването на едно...  Нови над 320 кг кокаин са открити в София Нови над 320 кг кокаин са открити в София Всичко от през днешния ден Виц на деня Младо семейство дълго време нямало деца. Един другар посъветвал двойката да отидат в града и да възпламенят в катедралата огромна свещ. След няколко години същият… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  “Шокирани сме “Шокирани сме ": Какво става в Швеция  Реакцията на Министерство на вътрешните работи след разкритията за корупция измежду пътни служители на реда Реакцията на Министерство на вътрешните работи след разкритията за корупция измежду пътни служители на реда  Разследване: Как служители на реда живеят в разкош на ръба на закона  Журналистът Георги Александров се е удавил, има и контузии от рухване  Български доктор в Съединени американски щати: Български доктор в Съединени американски щати: " Щеше да е комедия, в случай че не беше покруса "  Мутафчийски: Този жест ме трогна извънредно Мутафчийски: Този жест ме трогна извънредно Водещи вести  Нови над 320 кг кокаин са открити в София Нови над 320 кг кокаин са открити в София  Ремонтират тръбопровода в региона край Варненското езеро Ремонтират тръбопровода в региона край Варненското езеро  <p>Брутално принуждение над 16-годишно момиче</p> Брутално принуждение над 16-годишно момиче  Ще убие ли коронавирусът офиса Ще убие ли коронавирусът офиса  <p>Какво знаем за института по вирусология в Ухан</p> Китайската лаборатория, оказала се в центъра на пандемията от COVID-19  Учени биха паника: Траен имунитет против ковид е малко евентуален Учени биха паника: Траен имунитет против ковид е малко евентуален  Вижте поразителната двойничка на Джей Ло Вижте поразителната двойничка на Джей Ло  <p>Меки хибриди за Серия 5 и Серия 6 Gran Turismo</p> Освежен дизайн и меки хибриди за BMW Серия 5 и Серия 6 Gran Turismo  <p>ЕК с фонд от&nbsp;750 милиарда, две страни най-големи бенефициенти&nbsp; &nbsp;</p> Европейска комисия предлага фонд от 750 милиарда за стопанската система Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР