България Елин Пелин се падна на матурите Зрелостниците пишат съчинение

...
България Елин Пелин се падна на матурите Зрелостниците пишат съчинение
Коментари Харесай

Елин Пелин се падна на матурите

България Елин Пелин се падна на матурите Зрелостниците пишат съчинение или есе по " Косачи "  Виолета Русенова 21 май 2019, 12:29
пъкъл 52 000 зрелостници се явиха на матура по български език и литература. Изпитът стартира тъкмо в 08:00 ч., а рано тази заран беше изтеглен и изпитният вид, по който ще дават отговор зрелостниците. Матура по български език и литература ще има допълнително от 670 образователни заведения.

Зрелостниците писаха интерпретативно съчинение или есе върху описа „ Косачи “ от Елин Пелин.

Първият модул е с дълготрайност един час и съставлява тест на въпроси от затворен вид. Във втория модул има и въпроси от отворен вид, а третият е съчинение.

От Министерство на образованието оповестиха, че тази година за първи път в действие ще влязат нови ограничения за сигурност. Както всяка година, по този начин и тази в стаите има видеонаблюдение, което ще следи за нарушавания по време на матурата. От министерството обявиха, че един единствен човек, който обаче не е техен чиновник, знае въпросите и тематиката, които ще се паднат през днешния ден.

„ Колкото и да ни е добра техниката, колкото и ограничения да сме взели, две са изискванията за сполучливо протичане на изпита. Първо, учениците да знаят, че би трябвало да изкарат изпита почтено и почтено и въпреки това - извънредно доста разчитаме на квесторите, тъй като това са хората, които обезпечават изискванията в учебното заведение и в залата. За да бъде сполучливо взет държавният зрелостен изпит, моят съвет е да пишат по всички задания, по всички модули, да не бързат да си потеглят и да четат деликатно условията”, сподели зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.

Изпитът ще продължи четири часа. Резултатите от днешната матура ще бъдат оповестени до 13 юни. Миналата година на изпита по български език и литература се падна стихотворението „ Вяра” на Никола Вапцалов.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР