България експулсира настоятеля на Подворието на Руската православна църква в

...
България експулсира настоятеля на Подворието на Руската православна църква в
Коментари Харесай

България изгони висш руски духовник

България експулсира настоятеля на Подворието на Руската православна черква в София архимандрит Васиан и двама чиновници на църквата " Св. Николай Мирликийски Чудотворец ".

Особено показателно е, че тази стъпка е била направена на празника Рождество на Пресвета Богородица – заветен и чист ден за вярващите на Руската православна черква.

Това оповестиха от Посолството на Русия у нас.

На 21 септември т.г българските управляващи започнаха груби, фрапантни дейности за експулсиране на настоятеля на Подворието на Руската православна черква в София архимандрит Васиан и двама чиновници на църквата " Св. Николай Мирликийски Чудотворец ".

Възмутени сме от обстоятелството и формата на взетото от българската страна решение. Очевидно е, че настоящето управление на България си е сложило задачата да унищожи освен обществено-политическите, културните и филантропичните връзки сред нашите страни, само че и да скъса връзките сред сестринските Руска и Българска православни църкви и да озлоби съветския и българския нации един против различен.

Особено показателно е, че тази стъпка беше направена на празника Рождество на Пресвета Богородица – заветен и чист ден за вярващите на Руската православна черква.

Подчертаваме, че отговорността за стремглавата деградация на двустранното взаимоотношение лежи напълно върху българската страна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg