България е в състояние да изпълни изискванията на Нидерландия за

...
България е в състояние да изпълни изискванията на Нидерландия за
Коментари Харесай

MВнР: България ще изпълни изискванията на Нидерландия още през лятото


България е в положение да извърши условията на Нидерландия за участието на страната ни в Шенген още през лятото, когато се чака и задачата на Европейската комисия, обвързвана с осъществяването на характерните критерии, сподели служебният министър на външните работи Николай Милков, който взе участие в откриването на 16-ия интернационален семинар „ Зимно учебно заведение по дипломация “.

„ Там обстановката е такава, че успяхме да изработим една парадигма дружно с Нидерландия за това по какъв начин би трябвало да протичат от тук нататък нашите старания. Ние би трябвало да работим дружно за това да идентифицираме всичко това, което нидерландската страна чака да види в един предстоящ отчет по повод върховенството на закона в България “, добави той.

Той акцентира, че Нидерландия чака да види отчет във връзка с върховенството на закона в България. “Един отчет, който да включва тематиките, които са от техен интерес. Когато този отчет излезе, най-вероятно юни или юли, и някъде след октомври ние бихме били в положение да покрием критериите за влизане в Шенген ", изясни Милков.

“Очаква се подобен отчет да излезе през юни или юли, като следва задача за инспекция на обстоятелствата в България, също проведен от Европейска комисия, само че и с присъединяване на Нидерландия. В случай, че Нидерландия бъде задоволена от отчета, тогава след октомври България би била в положение да покрие критериите за влизане в Шенген ”, уточни външният министър.

По думите му октомври не е целева дата, тъй като това не зависи единствено от нас, само че това е период, в който ние бихме могли да покрием вероятно условията, тъй че да бъдем част от Шенген.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР