България е в състояние да изпълни изискванията на Нидерландия за

...
България е в състояние да изпълни изискванията на Нидерландия за
Коментари Харесай

Николай Милков: След октомври пред България и Румъния няма да има пречки за Шенген

България е в положение да извърши условията на Нидерландия за участието на страната ни в Шенген още през лятото, когато се чака и задачата на Европейската комисия, обвързвана с осъществяването на характерните критерии. Това съобщи министърът на външните работи Николай Милков, който взе участие в семинара за млади дипломати в Сандански.

Първият посланик на страната ни уточни, че отчетът на Европейска комисия за готовността на страната ни за Шенген се чака при започване на лятото и след октомври пред България и Румъния няма да има спънки за влизане в Шенген:

„ Трябва да работим дружно за това да идентифицираме всичко, което нидерландската страна чака да види в един предстоящ отчет във връзка с върховенството на закона в България. Един отчет, който да включва тематиките, които са от техен интерес. Когато този отчет излезе, най-вероятно юни или юли, и някъде след октомври ние бихме били в положение да покрием критериите за влизане в Шенген “.
/* custom css */.tdi_2.td-a-rec{ text-align: center; }.tdi_2.td-element-style{ z-index: -1; }.tdi_2.td-a-rec-img{ text-align: left; }.tdi_2.td-a-rec-img img{ margin: 0 auto 0 0; }@media (max-width: 767px) {.tdi_2.td-a-rec-img { text-align: center; } }  ГЕРБ/СДС  ГЕРБ/СДС
На въпрос на „ Хоризонт “ дали страната ни може още веднъж да наложи несъгласие за започване на преговорния развой за участие в Европейски Съюз на Северна Македония, външният ни министър посочи:

„ На процедура българско несъгласие няма и това е била постоянно моята позиция. Ние имаме напълно ясна позиция, която е учредена на това, което Европейски Съюз е решил във връзка с тази страна – когато изпълнят тези условия – спазването на правата на индивида, на асоцииране, битката против езика на омразата и закононарушенията от ненавист, тогава пътят им към участие е открит “.

Пред младите дипломати от 17 европейски страни външният министър Николай Милков разяснява провокациите пред интернационалната дипломация, произлизащи от войната на Русия против Украйна. Като най-важни той уточни променената среда за сигурност, рецесията в енергетиката и инфлацията. Милков цитира и данни от немския уебсайт statista.com, съгласно който България е на шесто място като размер на военна помощ за Украйна.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР