България е в състояние да изпълни изискванията на Кралство Нидерландия

...
България е в състояние да изпълни изискванията на Кралство Нидерландия
Коментари Харесай

Николай Милков: След октомври пред България и Румъния няма да има пречки за Шенген

" България е в положение да извърши условията на Кралство Нидерландия за участието на страната ни в Шенген още през лятото, когато се чака и задачата на Европейската комисия, обвързвана с осъществяването на характерните критерии. "

Това съобщи служебният министър на външните работи Николай Милков по време на присъединяване си в семинара за млади дипломати в Сандански, оповестява БНР.

По думите му отчетът на Европейската комисия по отношение на готовността ни за Шенгенското пространство най-вероятно ще излезе през юни или юли, а след октомври пред България и Румъния няма да има спънки за присъединение към Шенген.

" Трябва да работим дружно за това да идентифицираме всичко това, което нидерландската страна чака да види в един предстоящ отчет във връзка с върховенството на закона в България. Един отчет, който да включва тематиките, които са от техен интерес. Когато този отчет излезе, най-вероятно юни или юли, и някъде след октомври ние бихме били в положение да покрием критериите за влизане в Шенген ", уточни Милков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР