България е страната с най-висок дял на общото застраховане сред

...
България е страната с най-висок дял на общото застраховане сред
Коментари Харесай

Любовта на българина към колата лъсна в застрахователно проучване

България е страната с най-голям дял на общото обезпечаване измежду европейските страни, оповестява Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), като се базира на данните на Insurance Europe 2018 - федерация, в която вземат участие националните застрахователни асоциации на 37 европейски страни.

"Явно българите ценят автомобила си най-вече спрямо другите европейци, като се има поради, че имущественото обезпечаване у нас заема невисок дял ", разясниха от браншовото съдружие.

Важно е да уточним също, че България е и с най-нисък дял общо на животозастраховането и здравното обезпечаване в структурата на общия премиен доход.

Припомняме, че съгласно ранглиста на същата организация страната ни се подрежда на трето място в Европа съгласно темпа на напредък на застрахователния бранш през 2018 година. Пазарът ни е повишен с 13,3% през предходната година - над два пъти повече от междинния приръст за Европа, който е 6,2%.

"Свикнали сме българският бизнес обичайно да регистрира по - скромни индикатори спрямо европейските си съперници, а позитивните образци да се одобряват по-скоро като изключение. Затова за застрахователния бранш у нас е мотив за горделивост в навечерието на празника на застрахователя да се появи в челните позиции на влиятелната ранглиста на Insurance Europe по няколко индикатора. За нас това е забележимият резултат от напъните на цялата професионална общественост - че дава стойностни за хората финансови артикули и услуги. Приемаме го и като знак за повишаващото се доверие към работещите в бранша, за възходящото схващане за изгодите от застраховането “, разяснява тогава Константин Велев, ръководител на Асоциацията на българските застрахователи.

Според класацията растежът в общото обезпечаване в България е 20,1% в случай, че приблизително за Европа той е 5,7 на 100. Ръстът на изплатените компенсации по общо обезпечаване у нас е 12,8% - близо 3 пъти по-високо от междинното за Европа нарастване от 4,8 %. По този индикатор българското обезпечаване заема 4-то място измежду европейските страни.

Оказва се, че здравното обезпечаване в България също се развива над 5 пъти по-интензивно, с растеж от 24,7% при междинен за Европа индикатор от 4,8 на 100. Така страната ни се подрежда на 4-то място измежду най-интензивно растящите пазари на здравно обезпечаване на остарелия континент.

Още един резултат следва да бъде бележит - на фона на свиващите се с 0,7% вложения, направени от застрахователите в Европа, българското обезпечаване бележи изключително важен растеж от 10,9%, което му отрежда второ място на континента (след Турция) и първо място измежду страните в Европейския съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР