България е страната с най-големите неравенства, тоест ние наистина сме

...
България е страната с най-големите неравенства, тоест ние наистина сме
Коментари Харесай

Мика Зайкова: 35% от българите са в зоната на мизерстващите

" България е страната с най-големите неравенства , т.е. ние в действителност сме най-бедните, в действителност в България има хора, които живеят и под границата на бедността, а  35% от българите са в зоната на мизерстващите .Това са работещи небогати, които получават минимална работна заплата ". Това изясни в изявление по стратегия " Хоризонт " икономистът  Мика Зайкова :

 
" Минималната работна заплата е без необлагаем най-малко, тоест  от 710 лв. в джоба им влизат 550 лв.  и това значи, че 47-ият парламент  не си свърши добре работата във връзка с приходите . Нямаше никаква политика по приходите, а те са значими, тъй като инфлацията, както регистрира Национален статистически институт е 17,3% на годишна база, това е приблизително, а растежът на приходите отново на годишна база е 7,7%. Това значи, че  приходите изостават извънредно доста от инфлацията  и хората от ден на ден обедняват ".

" Ние сами си произвеждаме инфлация ", уточни още Мика Зайкова:

" Това се получава от неправилна фискална политика и неправилна политика във връзка с по този начин наречените " ограничения “ и помощи, тъй като това, което се случи през май месец, беше нещото, което е контрапродуктивно на каквито и да е антиинфлационни ограничения.  Раздаваха се пари на калпак,  на всички, на който има потребност и на който няма ".
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР