България е сред световните дестинации, които ще покажат отново на

...
България е сред световните дестинации, които ще покажат отново на
Коментари Харесай

Показват Животът на Брайън в София и Пловдив

България е измежду международните дестинации, които ще покажат още веднъж на огромен екран една от епохалните произведения на Монти Пайтън - „ Животът на Брайън ". 40 години след премиерата на 400 екрана по света именитата ирония още веднъж ще разсмее, както тези, които ще я гледат за първи път, по този начин и върлите й почитатели. Тази вечер в 19.30 в Дома на киното в София и в Пловдив може да се помъчите да разберете какво се крие зад този толкоз дълъг кино триумф. А за тези, които не съумеят филмът ще има и още една прожекция в понеделник следобяд в границите на програмата " Европейско кино за учащи ".


Тази вечер и киноманите в България дружно с Англия, Съединените щати, Австралия, Канада и Германия ще запеят симпатичния рефрен, че постоянно би трябвало да гледаме от светлата страна на живота.

Стефан Прохоров, изпъбнителен шеф на Дом на киното: Според класацията на BBС4 той е разгласен за най-смешният британски филм на всички времена. Любим е с това, че той демонстрира какъв брой елементарният даже плоският комизъм може да съдържа в себе си усет и качества, които да ни отпращат към непредвидени небеса. "
Непоклатимото разбиране на " Монти Пайтън " е, че всичко предстои на смях. Дори една толкоз сензитивна тематика като религията. Това печели на групата в това число обвинявания в осквернение. Протестът на разнообразни религиозни групи преди 40 години е толкоз мощен, че филмът даже е неразрешен за показ в някои страни.

Българска национална телевизия: Някой да не се обиди, че тъкмо преди Великден показвате Монти Пайтън?

Стефан Прохоров, изпълнителен шеф на Дом на киното: Най-добре е да се обиди, тъй като това е хубавото, в последна сметка изкуството би трябвало да провокира реакция, а не утвърждение, единодушие и примирие. "
Тази храброст на " Питоните " несъмнено им основава и финансови проблеми. Първият продуцент на кино лентата си измива ръцете като тихомълком се отдръпва от плана. Така " Монти Пайтън " незабавно би трябвало да намерят 2 милиона $, с цел да осъществят концепцията си. Но още веднъж като на смешка това довежда до прелестно сътрудническо не с какъв да е, а с Джордж Харисън, който финансира плана.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР