България е сред 20-те страни от Европа, които ще последват

...
България е сред 20-те страни от Европа, които ще последват
Коментари Харесай

„Таймс“: България ще изгони руски дипломати

България е измежду 20-те страни от Европа, които ще последват образеца на Англия и ще изгонят съветски дипломати, свързани с разузнаването поради случая „ Скрипал “, твърди електронното издание на английския вестник „ Таймс “.

„ До 20 европейски страни се приготвят да изгонят съветски дипломати, свързани с шпионската мрежа на Москва “, написа вестникът. Конкретизирайки тази информация, „ Таймс “ оповестява, че „ в съгласувана акцията ще вземат присъединяване Франция, Германия, Полша, Ирландия, Нидерландия, Естония, Латвия, Литва, България, Чехия, Дания и още до 9 други страни “. Според вестника „ невиждания ход на координирано изпъждане ще стартира в понеделник с отзоваването на посланика на Европейски Съюз в Москва (Маркус Едерер) за четири седмици “.

БГНЕС напомня, че решението за отзоваването му бе взето на вчерашната среща на Европейския съвет в Брюксел.

Премиерът ни Бойко Борисов участваше в срещата и след нея на въпроса дали българското държавно управление ще реагира той отговори: " Докато има " висока степен на възможност, а не доказателства, не можем да преминем към този въпрос. Надали ще реализира единодушие с съдружните сътрудници ". В същото време той в задатък удостовери отчасти обявата на „ Таймс “. Очакваме в идващите седмици доста бърза ескалация на напрежението. Много страни ще стартират да отзовават посланиците си, предизвести Борисов. /ТАСС, БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР