България е по-добре от много други страни - това заявиза

...
България е по-добре от много други страни - това заявиза
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева за Панорама: Време е за много внимателно харчене

България е по-добре от доста други страни - това заявиза " Панорама " шефът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева. Тя разяснява, че в сегашната обстановка е време за доста деликатно харчене, което да е ориентирано към най-бедните.

Все по-често шоковете, които изпитват обособени страни, не са резултат на неправилно ръководство в страната, а резултат на външни фактори. Тя отличи зависимостта на страната по две линии - енергоносители, както и че обществото може бързо да се раздели в този геополитически климат. България не би трябвало да позволява това разцепление, сподели Георгиева и добави

" Нашата рецесия 90-те години ние си я направихме. И надлежно ние я коригирахме благодарение на Международния валутен фонд. С вярна макроикономическа политика проблемите се вземат решение ", добави Георгиева.

Пандемията не можем да я решим единствено с вярна макроикономическа политика, същият потрес е войната. При нея има доста по-силно напрежение в геополитически проект, което прави по-сложно обединяването на света.

Най-силно ще удари по страните, които не са се възстановили от следствията от пандемията и са огромни вносители на енергоносители и храни и са покрай Украйна и Русия. Ние сме енергийно подвластни, вярната политика е да се освободим от тази взаимозависимост, сподели още Кристалина Георгиева.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР