България е първият ритейлър, който получи сертификат за качество TÜV

...
България е първият ритейлър, който получи сертификат за качество TÜV
Коментари Харесай

Kaufland България с първата в света витрина с TÜV сертификат за качество

България е първият ритейлър, който получи документ за качество TÜV за своя магазинна витрина. Витрината в хипермаркета, който се намира в столичния квартал „ Банишора “, е с дължина 28,80 м и в нея се съхраняват над 400 свежи храни, непакетирани меса и салами, сирена, маслини, млечни артикули, салати, риба и морски блага. Сертификатът за качество се издава от самостоятелната организация TÜV AUSTRIA в уверение на това, че употребата на оборудването дава отговор на най-високите интернационалните стандарти – сигурност на храните, качество на процесите, надзор на рисковете.

„ Продължаваме да влагаме в новаторски решения, които да подсигуряват качеството, което предоставяме на нашите клиенти. Новата ни витрина неслучайно може да бъде наречена „ витрина от бъдещето “, тъй като тя задава нови критерии и нови стандарти, както за нас, по този начин и за целия бранш. Полученият интернационален документ TÜV AUSTRIA е изключителна горделивост за нас, тъй като удостоверява високото вътрешно равнище в контрола на качеството, който имаме и постановяваме “. Това разяснява Иван Чернев, изпълнителен шеф на Kaufland България и акцентира, че с това оборудване Kaufland България влиза в идващото потомство ритейл услуги. Следващите нововъведения, които чакат клиентите на водача в модерната търговия, ще бъдат опушена със специфична машина риба, както и ще се предлага целогодишно испанския деликатес хамон.

„ Одитирането и издаването на документ TÜV е дълъг, комплициран и доста акуратен развой. И това не е еднократен акт. По протокол, ние ревизираме вътрешните процедури в компанията, в това число и организираме непланирани одити, тъй като марката TÜV е международно приет синоним за качество, надеждност и резистентност. Клиентите на Kaufland би трябвало да са сигурни, че виждайки печата с логото на TÜV, процесите и продуктите, които го носят, дават отговор на най-високото интернационално равнище за качество “, добави Димитър Краев, представител на TÜV AUSTRIA за България. Той добави, че точно Kaufland България слагат началото на новата вълна в ритейла, която е отдадена на нововъведенията, устойчивото бъдеще и обезпеченото качество на стоките и процесите.

Над 150 са точките по вътрешните правилници от протокола за инспекция, по които е тествана витрината на Kaufland и които са затвърдени от TÜV AUSTRIA. Сред тях са критерии за хигиена, сигурност на храните, температура на предпазване и излагане на стоката, облекло и държание на чиновниците, класификация и валидност на продуктите. Витрината на бъдещето е нискоемисионна, построена е съгласно най-модерните екологични стандарти, разполага с LED осветяване и употребява хладилен сътрудник, който е в пъти по-щадящ околната среда, спрямо стандартните. Сертификатите се издават по най-новите стандарти 9001:2015, 22000:2018 и HACCP.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР