България е оттеглила представителите си в ръководните органи на Международната

...
България е оттеглила представителите си в ръководните органи на Международната
Коментари Харесай

България напуска международни банки, свързани с Русия

България е отдръпнала представителите си в управителните органи на Международната капиталова банка и Международната банка за икономическо съдействие, заяви министърът на финансите Росица Велкова по време на парламентарен надзор.

През април Съединени американски щати постановиха наказания на Международната капиталова банка в Будапеща като част от глобите против Русия поради военната експанзия против Украйна. Към момента при всяко съвещание на управленията Министерският съвет дефинира позицията на страната ни и представител, който да я изрази, посочи още Велкова.

" Във връзка с идното отдръпване на България от двете банки са изпратени публични писма до двете финансови институции за предявяване на претенциите на Република България за изплащането на дяловете на страната във импортирания капитал на Международната капиталова банка и Международната банка за икономическо съдействие в сходство със заложеното в уставните документи ".

България ще излезе от Международната капиталова банка на 15 август тази година, а от Международната банка за икономическо съдействие - на 17 август.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР