България е напълно готова за Шенген Ние работихме от четвъртък

...
България е напълно готова за Шенген Ние работихме от четвъртък
Коментари Харесай

Директорът на Гранична полиция: До края на деня спираме влизането на руски коли у нас

България е изцяло подготвена за Шенген

" Ние работихме от четвъртък до през вчерашния ден доста интензивно. Сигурен съм, че до края на деня възбраната за влизане на съветски коли у нас ще почне да работи и на територията на България, като желая да вметна, че за товарните коли тя работи от няколко месеца ", съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия шефът на " Гранична полиция " основен комисар Антон Златанов.

Забраната визира освен коли, само че и артикули. Златанов не можа да уточни какъв брой съветски коли влизат у нас месечно, само че посочи, че не са доста.

Забраната беше въведена от Европейска комисия на 11 септември, а в събота депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски прикани държавното управление неотложно да я вкара. Тя към този момент е в действие в Литва, Латвия, Естония, Полша, Финландия, а от през днешния ден и в Норвегия.

Във връзка с позицията на Австрия по отношение на влизането на страната ни в Шенген, Златанов беше безапелационен:

" Има поредност совалки сред България и Австрия. Трябва да ги разделим на политически и професионални. Моето посещаване беше напълно в професионален аспект като изложихме нашето виждане за това, до каква степен сме подготвени. Ние сме подготвени на 100% професионално, като професионален аспект. Нямаме разлики с сътрудниците от Австрия. Изцяло решението очевидно ще бъде политическо ".

" По всички професионални аспекти ние имаме прогрес и решението ще бъде политическо и допускам, че се дължи на вътрешнополитически проблеми. Ние сме подготвени да влезем напълно, като  " Гранична полиция ", " Митница " и така нататък Издържали сме всички инспекции и през миналата година. Всичко е наред ", добави Златанов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg