България е начело в световната класация по брой смъртни случаи

...
България е начело в световната класация по брой смъртни случаи
Коментари Харесай

Euronews: COVID в България – кошмарът, който никой не иска да притежава

България е отпред в международната ранглиста по брой смъртни случаи на глава от популацията, свързани с, две седмици преди провеждането на предварителни избори за трети път тази година, които ще се състоят на 14 ноември. Така стартира публикация в новинарския уебсайт на Euronews, представен от БТВ.

Материалът събира гледни точки на двама специалисти, които проучват рецесията и ограниченията, които взимат политиците в презиборната обстановка на трети следващ избор. " Всеки ден България губи хора, еквивалентни на една самолетна злополука. Това е в действителност ужасяващо ", споделя Ружа Смилова, програмен шеф в Центъра за демократични тактики със седалище в София. Въпреки това популацията не е податливо на рестриктивните мерки, като в няколко града избухнаха митинги против зелените документите, които станаха наложителни за влизане в молове или заведения за хранене.
 Кацаров упрекна комунизма за ниските равнища на имунизация у нас Кацаров упрекна комунизма за ниските равнища на имунизация у нас
Министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров е срещнал посланици от Европейски Съюз с провокациите в България в разгара на следващата ковид-...

Страната се намира в тежка политическа рецесия, белязана от траялото месеци наред протестно придвижване, почнала предходната година с апел за оставка на държавното управление на Борисов, написа в публикацията. „ Понастоящем страната се управлява от служебно държавно управление, което не желае да приема по-строги ограничения заради боязън от публичен отзив “, се споделя още в публикацията. България е най-бързо свиващата се страна в света, се споделя още в материала, който ни разказва като страна, страдаща от демографски срив, дължащ се на миграцията, както и на ниската раждаемост.

Настоящата серпантина на смъртността, поради Коронавирус, евентуално ще задълбочи казуса, споделя създателят на материала. " Трагедията единствено ще се разраства. Шокиращо е да се види това в едно общество, което е захласнато от демографската рецесия в страната - България е най-бързо намаляващата страна в света и е изгубила 10% от популацията си през последните 15 години след присъединението към Европейски Съюз. Така че, макар че има демографска суматоха, обществото е безчувствено към всеобщата загуба на живот сега. То не е готово за по-строги ограничения. Ако това не се промени, не виждам по какъв начин президентът ще вкара по-строги ограничения ", изяснява Смилова.

На този стадий от пандемията в България са регистрирани 338,83 смъртни случая на 100 000 поданици, като зад тях е единствено Бразилия с 287,46 жертви. Единствената друга европейска страна в челната петица е прилежаща Румъния с 237,73 смъртни случая на 100 000 население, което я слага на трето място в общото класиране, съгласно данни на института „ Джон Хопкинс “ от 29 октомври. Според публикацията ние сме най-слабо имунизираната страна в Европа. Едва 1,38 милиона души са получили две дози ваксина.

Журналистът от „ Дневник “ Ангел Петров разяснява, че " в страна, привикнала политиците да омаловажават всичко, което може да разстрои гласоподавателите им ", зеленият документ е въведен относително „ безшумно “. Според него служебното държавно управление е работило внимателно с ограниченията поради идни още веднъж избори. " Това, което знам, е, че отношението на българските управляващи не оказа помощ на хората да се примирят с това, което се случваше по време на тази пандемия. Това е явно от обстоятелството, че всички разнообразни политики през последната година и половина бяха ориентирани към усмиряване на хората. Това е просвета, която беше подхранвана от десетте години на държавното управление на Борисов, а президентът Радев и неговото служебно държавно управление бяха безусловно капризни от това. Това е политика, която постоянно се пробва да направи по този начин, че никой да не се обиди или разгневи от това, което се случва, държавно управление, което непрекъснато желае да покаже, че се преценява с настояванията на всички ", споделя журналистът пред Euronews.
 Ето къде са изнесените имунизационни пунктове за събота и неделя Ето къде са изнесените имунизационни пунктове за събота и неделя
Ето къде в София и в страната можете да се ваксинирате през уикенда: София: На 30.10 (събота) и 31.10 (неделя) ще работят следните из...

Статията се впуска и в историческите ни особености, като намира някои от аргументите за съмнение ни, когато има “прекомерна интервенция на държавното управление в живота ни “, написа в материала. „ Особено към държавно управление, което не постоянно наподобява най-ефективно или изключително заинтригувано да слага благосъстоянието на жителите пред персоналните си ползи, което продължава да бъде главното недоволство против Борисов. Именно тази нерешителност е причина за необятно публикуваното съмнение по отношение на имунизациите. “, се споделя в материала.

Статията прави разбор и на някои партии, решили да вземат курс в посока на отричането накоронавируса. „ За някои от хората това означаваше също, че би трябвало да се съмняват в съществуването на вируса въобще, като почти една трета от популацията принадлежи към тази група. Това е огромен електорат в очите на локалните политици. Редица най-вече популистки или искрено националистически субекти, борещи се за власт на идния кръг от избори, се пробват да се възползват от тези настроения. В предизборните диспути седмици преди вота маргинални и националистически партии нормално показват скептични настроения във връзка с Коронавирус “, написа създателят на материала в Euronews.

" Възраждане ", крайнодясна ултранационалистическа партия, е главният глас, който пропагандира против имунизирането, и е на път да премине прага за влизане в Народното събрание. Но даже центристките партии се заиграха с тази изразителност ", споделя Смилова. Споменава се и Има Такъв Народ, като за нея материалът написа, че „ също се е заиграла с антиваксърските настроения в навечерието на изборите през юли. “ Въпреки успеха, партията на Трифонов мъчно съумя да сформира държавно управление и се чака този път да се показа по-зле. Сега те избират да пренебрегват изцяло кошмарната обстановка в страната в своята акция, споделя още материалът.

Но съгласно Смилова партиите, които не вземат участие намерено в COVID-скептицизма, също са отговорни, че не се пробват да бъдат гласът на разсъдъка. Напротив - някои намерено осмиват заплахата, която съставлява COVID-19, вместо да заемат безапелационна позиция в интерес на имунизацията, разяснява тя. Единствените партии с проваксинационна платформа са партията на турското малцинство, Движението за права и свободи, и ГЕРБ, написа още в материала. Според Смилова отговорността за решаването на казуса е в служебното държавно управление, само че надали ще има решение преди изборите през ноември.
 Ройтерс: Недоверието във управляващите отхвърля българите от имунизация Ройтерс: Недоверието във управляващите отхвърля българите от имунизация
Стотици протестиращи против имунизациите се причислиха към някои политически водачи в София през днешния ден, с цел да показват против решението на Б...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР