България е на втора позиция по дял на новородени извънбрачни

...
България е на втора позиция по дял на новородени извънбрачни
Коментари Харесай

България е втора в ЕС по извънбрачни деца

България е на втора позиция по дял на новородени извънбрачни деца в страните-членки на Европейския съюз, демонстрират данни на Евростат за 2016 година, представени от Дарик радио. Делът на родените отвън брак деца у нас е 59%, до момента в който на първа позиция е Франция с 60% извънбрачно новородени деца.

Броят на извънбрачните деца у нас е повишен близо шест пъти за последните 30 години, регистрира анализът на Евростат - до момента в който през 1986 година процентът на извънбрачните деца у нас е бил към 10%, през 2016 година той доближава 59%, или близо 6 пъти повече, демонстрират данните на Евростат.

Най-нисък е делът на извънбрачните раждания през 2016 година в Гърция - към 9%. Освен Гърция, в челната тройка по минимум регистрирани извънбрачни деца, са още Хърватия и Кипър - с по към 19%. Въпреки това обаче Кипър е страната в Европейски Съюз с най-голямо нарастване на % на извънбрачните раждания в целия Европейски Съюз - от към 2% през 2000 година - до 19% през 2016 година или нарастване от 8 пъти на извънбрачните раждания.

Страната ни е измежду първите 8 държави-членки в Европейски Съюз, в които делът на извънбрачните раждания надвишава 50% от всички раждания - Франция (60%), България и Словения (59%), Естония (56%), Швеция (55%), Дания (54%), Португалия (53%) и Холандия (50%).
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР