България е изнесла продукция, свързани с отбраната на стойност 1,

...
България е изнесла продукция, свързани с отбраната на стойност 1,
Коментари Харесай

България е изнесла оръжейна продукция за 1,2 милиарда евро през 2017-а

България е изнесла продукция, свързани с защитата на стойност 1, 219 милиарда евро през 2017 година. Това е растеж от 20 на 100, като резултатите демонстрират, че тази промишленост у нас се оправя макар компликациите.

Тези данни изнесе заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов при откриването на националната конференция " Отбранителната промишленост - водач на нововъведенията в България ". Той акцентира, че през 2017 година Междуведомствената комисия за експортен надзор и неразпространение на оръжията за всеобщо заличаване е издала 640 разрешения/удостоверения за експорт и трансфер на артикули, свързани с защитата от територията на България.

Икономическият зам.-министър означи още, че фирмите от Сдружение " Българска отбранителна промишленост " обезпечават претовареност за повече от 30 000 служащи и чиновници в страната в 27 предприятия, с общ оборот за 2017 година над 854 539 млн. евро.

Това демонстрира, че секторът на отбранителната промишленост в България е основен и във връзка с заетостта, добави Борисов.

Друго значително направление, посредством което Министерството на стопанската система може да поддържа българската отбранителна промишленост, е обвързвано с активността на Службите по търговско-икономическите въпроси. Целите са поощряване на българския експорт и подкрепяне на българските компании при създаването на обичайни и нови пазари и разширение на опциите им за присъединяване в планове като снабдители и реализатори.

Зам.-министър Борисов подчертава върху това, че би трябвало да се търси синергия и коопериране измежду българските компании за нововъведения и взаимно да сътворяваме нови артикули.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР