България е една от най-пострадалите държави във финансово отношение, в

...
България е една от най-пострадалите държави във финансово отношение, в
Коментари Харесай

Проучване: България е една от най-пострадалите държави във финансово отношение

България е една от най-пострадалите страни във финансово отношение, в резултат на рецесията с COVID-пандемията. Tова сочи изследване на Европейския парламент. Според изследването най-големите проблеми на жителите на страните членки са свързани със загуба на приходи, безработица и неспособност да покрият задълженията си. 

Цели браншове към този момент са пред банкрут. Според хотелиера Васил Димитров е заплашен целият бранш, в случай че не се вземат ограничения. Той се занимава с хотелиерство и ресторантьорство в Благоевград. Той и сътрудниците му желаят от общината понижаване на налозите с до 60% за наем и такса боклук.

„ Ние молим за понижаване и преизчисляване за тези два месеца, които не сме работили. Голяма част от сътрудниците, към момента не са отворили, а ще има такива и които няма да отворят “, разяснява Димитров пред  Нова телевизия.  

А в прилежащата община Дупница ще затварят. Търговците на една от най-големите тържища за коли втора употреба у нас, се надяват на знамение. „ За два месеца и половина имаме 2 продажби., което няма по какъв начин да ни покрие разноските “, твърди Кристиян Крумов.

Затова е решил да спре с вноса от Италия, а след това ще му мисли. „ Хората са  страхливи, те няма да  подхващат промяна на колите, ние няма от кое място да ги купуваме и надлежно няма да има импорт и тука “, добави Крумов.

Той планува рецесия в сектора най-малко още  година, макар че  цените на колите втора употреба към този момент са надолу с 10%.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР