България е атрактивна дестинация за инвестиции, търговия и надежден партньор

...
България е атрактивна дестинация за инвестиции, търговия и надежден партньор
Коментари Харесай

Борисов: България е атрактивна дестинация за инвестиции

България е атрактивна дестинация за вложения, търговия и благонадежден сътрудник с бързорастящ пазар “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с Жан Аселборн, министър на външните работи и европейските въпроси, и министър на миграцията и убежището на Великото херцогство Люксембург.

Българският министър председател и външният министър на Люксембург разискаха градивните двустранни връзки, учредени на общи полезности, с партньорство в НАТО и Европейски Съюз, както и положителния капацитет за развиването им. Борисов и Аселборн показаха предпочитание за активизиране на политическия разговор на всички равнища по въпроси от общ интерес за двете страни. Такъв образец са търговско-икономическите връзки с фокус съдействие в областта на вложенията, търговията и туризма.

,,България предлага положителни благоприятни условия за стратегически вложения в инфраструктурата, енергетиката, превоза, околната среда, телекомуникациите, аутсоурсинга, осведомителните технологии, както и във високопроизводителни браншове на стопанската система, в софтуерни и индустриални паркове, в иновации'', уточни министър председателят Бойко Борисов пред госта си.



Българският министър-председател добави, че интерес и спомагателни благоприятни условия за съдействие сред двете страни съществуват в секторите на банковото дело и финансите, където Люксембург има основен опит и експертиза. По време на срещата с Аселборн министър председателят Борисов подчертава също върху отличните благоприятни условия за туризъм в България - освен морски, само че и планински, културен, с еко и спа устременост.

Министър-председателят Бойко Борисов и министър Жан Аселборн дискутираха настоящи тематики от европейския и интернационален дневен ред. Двамата се стопираха на договарянията за Многогодишната финансова рамка за интервала 2021-2027 година Премиерът Борисов бе безапелационен, че Европейски Съюз има потребност от подобен бюджет, който да дава отговор и на обичайните, и на новите цели на Общността. А това значи още по-добър живот за всеки европейски жител. В рамките на срещата бе обрисувано, че главните провокации, пред които е изправен Европейски Съюз, измежду които са демографските промени, глобализацията на международната стопанска система и цифровизацията, изменението на климата, се вписват в предпочитаните области на развиване на Евросъюза, само че изискват мощен общностен метод, с цел да бъдат преодолени. В този подтекст министър председателят Борисов акцентира, че има вяра в европейската вероятност на Западните Балкани, чието бъдеще е интегрална част от Европейски Съюз.

По отношение на сигурността в Съюза, министър председателят Борисов означи пред министър Аселборн, че България постоянно е упорствала за общ механизъм на Европейски Съюз за ръководство на миграцията като се съблюдава обективен баланс сред отговорност и взаимност. За задачата е належащо да продължи целенасоченото съдействие на Европейски Съюз с трети страни, да се надграждат съществуващи партньорства, което ще даде съответните решения за справяне с провокациите пред Европа и света.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР