България Домусчиев: Българската икономика работи качествено и конкурентоспособно Имаме с

...
България Домусчиев: Българската икономика работи качествено и конкурентоспособно Имаме с
Коментари Харесай

Домусчиев: Българската икономика работи качествено и конкурентоспособно

България Домусчиев: Българската стопанска система работи качествено и конкурентоспособно „ Имаме с какво да се похвалим, вървим нагоре ”, сподели още ръководителят на КРИБ 24 януари 2020, 19:58  Домусчиев: Българската стопанска система работи качествено и конкурентоспособно Източник: Nova.bg
„ Ние имаме с какво да се похвалим. Макар някои да приказват за наближаваща рецесия, българската стопанска система работи устойчиво и вървим нагоре “. Това съобщи ръководителят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев.

Домусчиев напомни, че страната ни е отбелязала растеж в Брутния си вътрешен артикул (БВП) с размер на 3,6% за 2019 година, който даже е надминал прогнозните стойности от 3,1%. Според него тази позитивна наклонност се дължи основно на българските работодатели, които са действителният мотор на стопанската система в България.

„ Направен е и рекордно висок експорт през миналата година. По данни от първите 7-8 месеца на предходната година той беше близо 17 милиарда евро, което демонстрира, че българската стопанска система работи качествено и конкурентоспособно. Благодаря на действителния бизнес, на членовете на нашите организации, за напъните, които влагат за развиването на стопанската система и просперитета на българското общество “, означи още Домусчиев.

Тази година КРИБ поема ротационното председателство на Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР), в която влизат още Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара (БСК), Българската търговско-промишлена палата (БТПП). На обичайна си конференция от организацията обрисуваха цели, върху които ще работят през 2020 година. Набелязаните ограничения са свързани с възстановяване на бизнес климата, ускорено решение на проблемите с човешките запаси и цялостна промяна на енергетиката в България.

Сред целите са ускорено създаване на електронно ръководство, борбата със сивата стопанска система, анулация на налога върху дивидента и понижаване с 5% на налога върху приходите на едноличните търговци, както и присъединение на България към ERM II, Шенген и Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

От АОБР ще упорстват още за незабавни ограничения против злоупотребата с болнични листове, анулация на правото на заплатен годишен отпуск за интервали, в които не се поставя труд, както и смяна в трудовото и общественото законодателство, с цел да се ограничи дефицита на работна мощ.

„ Борбата със сивата стопанска система е един от целите, който засягаме всяка година. Като представители на виновния български бизнес сплотяваме старания на всички заинтригувани страни, с цел да покажем нетолерантното си отношение към неофициалната стопанска система, да изтъкнем положителните бизнес практики и да очертаем главните проблеми и пътища за тяхното превъзмогване “, означи Домусчиев.

По данни на Международния валутен фонд към края на предходната година дялът на сивата стопанска система у нас е 37,8%. „ Сивата стопанска система е опасност за светлия бизнес “, безапелационен е ръководителят на КРИБ. Според него ефикасното противопоставяне на корупцията е главно в тази ситуация, тъй като точно тя улеснява сивата стопанска система.

От обединяването на работодателските организации желаят още баланс сред икономическо развиване и околна среда. Ето за какво показват поддръжка към придържане към правилото „ замърсителят заплаща “, обвързван с концепцията за завишаване на налога на колите, замърсяващи в най-голяма степен околната среда, както и към инкриминирането на горенето на боклуци.

„ Особено значимо е предприемането на незабавни и ефикасни ограничения за преустановяването на внасянето и ръководството на боклуци от неустановен тип и генезис. Активизирането на Агенция „ Митници “, Министерство на вътрешните работи прокуратурата и други виновни институции е неотложно “, безапелационен е Домусчиев.

От организацията показват още, че дялът на въглищните централи в енергетиката ни е 45%, а за преходът към различен модел ще бъде дълъг и безценен.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Банките подвигат такси и комисиони  1 Ще нарастне ли водата в София поради рецесията в Перник  1 Обявиха грипна почивка в София  1 За година българите са дали 1 милиарда лева за талончета --> Пaрите ни  Банките подвигат такси и комисиони Банките подвигат такси и комисиони  Ще нарастне ли водата в София поради рецесията в Перник Ще нарастне ли водата в София поради рецесията в Перник  Обявиха грипна почивка в София Обявиха грипна почивка в София  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Повече ли работят чиновниците, които не употребяват отмора за цигара Повече ли работят чиновниците, които не употребяват отмора за цигара  <br> Страховитите <strong> пандемии </strong>, трансформирали човешката <strong> история </strong> <br>
Страховитите пандемии , трансформирали човешката история
 <br> Постъпка на завладя обществените мрежи <br>
Постъпка на завладя обществените мрежи
 <br> Котката, която може <strong>
" />
Котката, която може "да се взира в душата ви, до момента в който... "
Последни  Домусчиев: Българската стопанска система работи качествено и конкурентоспособно Домусчиев: Българската стопанска система работи качествено и...  Двама души починаха при мощна детонация в Тексас Двама души починаха при мощна детонация в Тексас  Евакуираха столичен мол поради бомбена опасност Евакуираха столичен мол поради бомбена опасност  Папа Франциск, Майк Пенс Майк Пенс към папа Франциск: Направихте ме герой ...  <p><span style= „ Черешката на тортата “ с кулинарно...  <p>3 предписания за <span style= 3 предписания за кюфтета - НЕ с бял сос  Какво описа дамата от взривения апартамент във Варна Какво описа дамата от взривения апартамент във Варна  Коронавирусът поваля хора по улиците в Китай (18+) Коронавирусът поваля хора по улиците в Китай (18+)  <p>Ще се изненадате къде са <strong>родени</strong> тези звезди</p> Ще се изненадате къде са родени тези звезди  <p>Всички жертви са членове на едно семейство&nbsp;&nbsp;</p> Всички жертви са членове на едно семейство  На фотографията: Сийка Милева, Невена Зартова и Георги Хаджиев Три жертви на трафик бяха избавени след акция в...  Министерство на финансите МФ: Да се резервира сегашният модел на облагане на хазарта  Една от емблемите на Лондон към този момент не е това, което беше. Част от черните таксита към този момент са електрически ванове. Битката на Лондон с мръсния въздух: с пари и решителност  <p><strong>Петел умъртви стопанина си</strong> при безразсъден инцидент</p> Петел умъртви стопанина си при безразсъден случай  <p>Ето за какво <strong>не </strong>трябва да излизате на открито с <strong>мокра коса</strong></p> Ето за какво не би трябвало да излизате на открито с мокра коса  Движение за права и свободи ще поддържа вота на съмнение, Движение за права и свободи ще поддържа вота на съмнение, " Атака " още мисли  <p>Къде е през днешния ден едно от <strong>любимите деца</strong> на Холивуд</p> Къде е през днешния ден едно от обичаните деца на Холивуд  Почина огромният български художник Андрей Даниел Почина огромният български художник Андрей Даниел  Грипна зараза в София от понеделник Грипна зараза в София от понеделник  Повече ли работят чиновниците, които не употребяват отмора за цигара Повече ли работят чиновниците, които не употребяват отмора... Всичко от през днешния ден Виц на деня Виктор Юго пътувал из Франция. В едно село му поискали паспорта и служителят на реда го попитал с какво се занимава: - Ами, аз пиша - отговорил… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте   Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември  Великият български публицист, който беше преведен на 37 езика  Кирил Петков: Българинът, който откри потребна бактерия в бяло кокиче  Актьор в Съединени американски щати и модел в Азия - Мони Демиров  Ето ги - 10 най-красиви мъже в света Водещи вести  Евакуираха столичен мол поради бомбена опасност Евакуираха столичен мол поради бомбена опасност  <p>Всички жертви са членове на едно семейство&nbsp;&nbsp;</p> Стрелба в Германия, има починали  Грипна зараза в София от понеделник Грипна зараза в София от понеделник  Коронавирусът поваля хора по улиците в Китай (18+) Коронавирусът поваля хора по улиците в Китай (18+)  Какво описа дамата от взривения апартамент във Варна Какво описа дамата от взривения апартамент във Варна  Папа Франциск, Майк Пенс Майк Пенс към папа Франциск: Вие ме направихте воин вкъщи  Доброволци танцуват хоро с възрастните Когато доброволци от Африка и Азия срещат български баби и дядовци  <p><strong>Петел умъртви стопанина си</strong> при безразсъден инцидент</p> Боен петел умъртви стопанина си при безразсъден случай  <p>Ето за какво <strong>не </strong>трябва да излизате на открито с <strong>мокра коса</strong></p> Ето за какво не би трябвало да излизате на открито с мокра коса  <p>Ще се изненадате къде са <strong>родени</strong> тези звезди</p> Къде са родени едни от най-големите холивудски звезди  <p>3 предписания за <span style= 3 предписания за кюфтета - HE с бял сос  Двама души починаха при мощна ек </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник:
vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР