България Черногорският премиер: Разчитаме да бъдем следващата страна-членка на ЕС,

...
България Черногорският премиер: Разчитаме да бъдем следващата страна-членка на ЕС,
Коментари Харесай

Черногорският премиер: Разчитаме да бъдем следващата страна-членка на ЕС, благодарим за подкрепата на Борисов

България Черногорският министър председател: Разчитаме да бъдем идната страна-членка на Европейски Съюз, благодарим за поддръжката на Борисов Сътрудничеството ни с Черна гора спомага и при справяне с общите провокации, съобщи Борисов, който се срещна с Душко Маркович 28 февруари 2020, 11:29  Черногорският министър председател: Разчитаме да бъдем идната страна-членка на Европейски Съюз, благодарим за поддръжката на Борисов Източник: БГНЕС
е отворим глава 8 в преговорния развой, получихме зелена светлина за нея и през тази година ще осъществим критериите за глави 23 и 24. Премиерът Бойко Борисов ясно изрази пред мен заричане, че с престижа и контактите си в границите на Европейски Съюз ще подтиква ново динамично наличие на преговорния развой с Черна гора. Разчитаме, че Черна гора ще бъде идната призната членка.

Това сподели министър председателят на Черна гора Душко Маркович в изказване, откакто организира среща с българския министър-председател Бойко Борисов.

"За мен е наслаждение през днешния ден да бъда в София по ваша покана и, че имах опция да водим изчерпателен диалог. Установихме освен, че са налице положителни двустранни връзки, само че и диалозите помогнаха взаимно да начертаем нашето бъдеще изключително когато имам поради ползите на Черна гора към европейската интеграция ", означи той.

Той изрази признателност и за поддръжката на България по време на председателството й на Съвета на Европейски Съюз.

" Преди всичко това е нашата интеграция в НАТО и Европейски Съюз. Вие дадохте мощна поддръжка на Черна гора, само че в същото време и вярвахте в нашия капацитет, когато това не беше напълно елементарно. Вярвам, че през днешния ден всички берем плодовете в взаимна работа и разчитаме на поддръжката на България ", уточни Маркович.



"Високо ценим активизирането на връзките сред България и Черна гора. Двустранното съдействие спомага и при справяне с общите провокации ".

Това съобщи от своя страна министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с премиера на Черна гора, заяви държавната пресслужба.

В диалога е бил маркиран капацитетът за разширение на двустранните връзки в стопанската система, вложенията, туризма, енергетиката.

Българският министър председател е изтъкнал, че страната ни преглежда като извънредно перспективни предложенията за потребление при съвместен интерес на подводния електропровод, свързващ Черна гора и Италия, както и за вероятно присъединяване на страните от района в АЕЦ "Белене ".

"Реализирането на тези двата плана може да докара до задълбочаване на енергийното съдействие сред нашите страни ", е подчертал министър-председателят Бойко Борисов.



Темата за образуване на смесена компания за експорт на електрическа сила от България до Италия през подводния кабел сред Черна гора и Италия, както и допустимо балканско присъединяване в АЕЦ "Белене ", бяха сложени по време на формалното посещаване на премиера Борисов в Подгорица на 2-3 септември 2018 година

Вече е образувана двустранна работна група по енергийните въпроси, която ще се заеме с плановете, напомнят от Министерски съвет.

Премиерът Бойко Борисов е отбелязал, че българските бизнесмени демонстрират интерес към вложения в района на Балканите. В този подтекст се приветстват дейностите за обрисуване на евентуални области за привличане на вложения от България.

По отношение на насърчаването на контактите сред бизнес общностите на двете страни е маркирано, че поради традициите и опита на България е уместно да бъде разисквано вероятно съдействие и основаване на смесени предприятия или клъстери в селското стопанство, хранително-вкусовата индустрия, енергетиката, транспортните услуги, строителството, телекомуникациите.
 Бойко Борисов организира среща с премиера на Черна гора Душко Маркович.
"Вашите старания и прогрес по пътя към интеграция в Европейски Съюз са образец за района ", е споделил министър председателят Борисов пред Маркович във връзка европейската интеграция на Черна гора.

Министър-председателят Бойко Борисов е подчертал, че България, като съпредседател на Берлинския развой от 1 януари т.г., ще продължи да предизвиква Западните Балкани по пътя им към Съюза, тъй като това води до непоклатимост, мир и разцвет в района. А сходни резултати са в интерес на цяла Европа. Борисов е добавил, че

България бе измежду страните, които оказаха най-силна поддръжка на Черна гора за присъединението й към НАТО.
 Бойко Борисов организира среща с премиера на Черна гора Душко Маркович.
В рамките на срещата сред министър председателите Борисов и Маркович е подчертано и върху насърчаването на туризма сред двете страни. В тази връзка български представители ще вземат участие в Международното ревю по туризъм, хотелиерско обслужване и кетъринг през март в Будва.

През м. година у нас са регистрирани 7140 визити от черногорски туристи, което е с 1,5 % повече по отношение на 2018 година Българските туристически пътувания в Черна гора са 16 016, като растежът им на годишна база по отношение на 2018 година е 56,2 %.




 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: Бойко Борисов Черна гора .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Договориха 300 лв. минимална пенсия  1 Как ще се заплаща за пътищата от 1 март  1 Наемат ли компаниите хора с увреждания  1 Ще издават болничен за карантина за тези, идващи от Китай или Италия --> Пaрите ни  Договориха 300 лв. минимална пенсия Договориха 300 лв. минимална пенсия  Как ще се заплаща за пътищата от 1 март Как ще се заплаща за пътищата от 1 март  Наемат ли компаниите хора с увреждания Наемат ли компаниите хора с увреждания  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Дефицит на маски и медикаменти против грип у нас Дефицит на маски и медикаменти против грип у нас  <br> Захлаждане и рисково време през днешния ден <br>
Захлаждане и рисково време през днешния ден
 <br> Зодии, с които е по-лесно да се живее <br>
Зодии, с които е по-лесно да се живее
 <br> Мерил Стрийп е <strong> неузнаваема </strong> и с нов цвят на косата. Вижте я <br>
Мерил Стрийп е неузнаваема и с нов цвят на косата. Вижте я
Последни  Главният прокурор Иван Гешев и ръководителят на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България /КНСБ/ Пламен Димитров подписаха Меморандум за съгласие и съдействие. Гешев подписа с КНСБ Меморандум за съгласие и...  Бойко Борисов организира среща с премиера на Черна гора Душко Маркович. Черногорският министър председател: Благодаря за поддръжката на...  <p>Какво в действителност е <strong>аутизмът?</strong></p> Какво в действителност е аутизмът?  Европейски Съюз желае да върне сменяемите акумулатори в смарт телефоните Европейски Съюз желае да върне сменяемите акумулатори в смарт телефоните  Как върнаха на работа служител на реда, завлякъл десетки фамилии с хиляди левове Как върнаха на работа служител на реда, завлякъл десетки...  <p>&quot;Ако се <span style= "Ако се обадиш на полицията, ще стартира да...  Проф. Тодор Кантарджиев Д-р Кантарджиев: Ку-треската в Етрополе е по-страшна от...  Въздушни удари в Сирия, убити турски бойци, ескалация Въздушни удари в Сирия, убити турски бойци, ескалация  <p><strong>Лейди Гага</strong> се завърна с ново и ексцентрично видео</p> Лейди Гага се завърна с ново и ексцентрично видео  Емил Димитров: Ако спазим закона, би трябвало да спрем водата на половин България Емил Димитров: Ако спазим закона, би трябвало да спрем...  5 неща, които потвърждават, че Samsung Galaxy S20 Ultra е телефонът на бъдещето
Създадено за Samsung
5 неща, които потвърждават, че Samsung Galaxy S20 Ultra е...  Нова спецоперация в Басейнова дирекция-Пловдив Нова спецоперация в Басейнова дирекция-Пловдив  <p>Коронавирусът: Няма инфектирани у нас, Министерски съвет се събира извънредно&nbsp;</p> Коронавирусът: Няма инфектирани у нас, Министерски съвет се събира...  Заводът на Mercedes-Benz в Зинделфинген. Е-колите може да срутен немската автомобилна...  Турция няма да стопира бежанци към Европа Турция няма да стопира бежанци към Европа  Дъжд и вятър в идващите дни, идва ли стопляне Дъжд и вятър в идващите дни, идва ли стопляне  Царица Елеонора Коя е българската кралица, трансформирала се в "сестра...  <p>Коронавирусът стигна и Нигерия,&nbsp;още жертви в Италия&nbsp;&nbsp;</p> Коронавирусът стигна и Нигерия, още жертви в...  <p><strong>Роди се звезда</strong>: една ария в метрото промени живота на тази жена</p> Роди се звезда: една ария в метрото промени живота на...  Кадър на най-голямата детонация, която астрономите досега са засичали Заснеха втората най-мощна детонация след Големия гърмеж Всичко от през днешния ден Виц на деня Военна мъдрост: Красотата е главното оръжие на дамата, само че от време на време бюджетът за превъоръжаване е мъчно търпим. Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Българката, след която образованието не е същото  Да се бориш с опиатите във  Хиляди приветстваха унизеното момче от Австралия  Майката на Грета Тунберг разкрива сложното й детство в нова книга  Знаменитости се сплотиха в поддръжка на унизено 9-годишно дете  Венци Мицов: Най-голямата ми драма е, че съм си забранил да хапвам банички Водещи вести  Проф. Тодор Кантарджиев Д-р Кантарджиев: Ку-треската в Етрополе е по-страшна от ковид  Въздушни удари в Сирия, убити турски бойци, ескалация Въздушни удари в Сирия, убити турски бойци, ескалация  <p>Коронавирусът: Няма инфектирани у нас, Министерски съвет се събира извънредно&nbsp;</p> Няма позитивен резултат за ковид у нас  <p>&quot;Ако се <span style= Коронавирус и закачки: " Ако се обадиш на полицията, ще стартира да кашлям "  <p>Какво в действителност е <strong>аутизмът?</strong></p> Какво в действителност е аутизмът?  <p><strong>Роди се звезда</strong>: една ария в метрото промени живота на тази жена</p> Роди се звезда: една ария в метрото промени живота на тази жена  Царица Елеонора Коя е българската кралица, трансформирала се
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР