България Без спирачки, но със заверен технически преглед Разследване на

...
България Без спирачки, но със заверен технически преглед Разследване на
Коментари Харесай

Без спирачки, но със заверен технически преглед

България Без спирачки, само че със удостоверен механически обзор Разследване на NOVA сподели по какъв начин се прави мним механически обзор на кола 5 юли 2020, 19:50  Прокуратурата ще желае непрекъснат арест на двама доближени до Божков
Прокуратурата ще желае непрекъснат арест на двама доближени до Божков
 Борисов открива обходния път на Поморие
Борисов открива обходния път на Поморие
 Бум на потърпевши от кърлежи
Бум на потърпевши от кърлежи
 Каква е обстановката на границата с Гърция
Каква е обстановката на границата с Гърция
 Защо станахме по-чувствителни към магнитните стихии
Защо станахме по-чувствителни към магнитните стихии
 Дъжд, гръмотевици и условия за градушки през днешния ден
Дъжд, гръмотевици и условия за градушки през днешния ден
 Тити Папазов дава пари на всеки, който го снима в нарушаване на пътя
Тити Папазов дава пари на всеки, който го снима в нарушаване на пътя
 Блокирани пътища поради митинг край Русе
Блокирани пътища поради митинг край Русе

ъзможно ли е автомобил без спирачки, гърне и с куп други неизправности да получи стикер? Разследване на NOVA потвърди, че това е допустимо – пункт във Велинград на компания „ Чепино-Автотранспорт ЕООД “ със притежател Димитър Беев и шеф синът му - Красимир Беев. Мотото на компанията е „ Лесно и незабавно “. Оказа се, че тук даже коли за бракуване минават обзор елементарно, незабавно и без проблем.

Проверяват пунктове за годишен механически обзор

Подставено лице също получи стикер с кола без ръчна и задни спирачки. Автомобилът няма стикер, само че преди време, когато е бил изправен, е минал обзор. Сега обаче това не е по този начин, само че от комисията в пункта във Велинград даже не си вършат труда да ревизират в системата дали транспортното средство има обзор.

По време на прегледа, осъществен пред скритата камера, се вижда по какъв начин ръководителят на комисията слага кабел от уреда, който мери температурата на маслото и оборотите на мотора, без изобщо да го включи. А би трябвало да го свърже със зареждането за запалката, което по-късно разбираме, че въобще не работи.

Залепят стикер за преминат обзор, преди колата да е предходна на валовете за инспекция на спирачките. Вижда се също, че при натискане на спирачките, единият стоп не работи и колелата се въртят свободно на валовете. Това значи единствено едно: автомобилът няма спирачки. Липсва едната чистачка, гърнето е разкачено.

Огромни опашки пред КАТ, далавера с газовите бутилки

Минути по-късно стартира акция на бранш „ Икономическа полиция” - Пазарджик. На място идват и специалисти от Изпълнителна Агенция „ Автомобилна администрация “ - ДАИ, чиновници на Инспекцията по труда и „ Пожарна безопасност”. Проверката демонстрира, че с изключение на колата на подставеното лице, механически обзор в същия ден са минали още 10 неизправни автомобила.

Собственикът на пункта Димитър Беев твърди, че всички прегледи се правят точно и в границите на закона.

Преди близо две години в пункта е имало сходна акция, още веднъж на „ Икономическа полиция”. Има и формирано досъдебно произвеждане в Районната прокуратура във Велинград. Експерти от ДАИ признават, че още тогава са имали съображение да лишават лиценза на пункта. Това обаче не се е случило.

Става ясно, че в пункта даже данните на колите не се вкарват в единната система на ДАИ, както е по закон, а се качват на специфична флашка. Освен това, в обекта липсва съществена противопожарна техника, за което също ще бъде формиран акт на притежателя.

Справка в Търговския указател демонстрира, че компанията на която се води пункта, е със запорирани дялове. От управата му обаче се оплакаха, че инспектори от ДАИ упражнявали „ смазваща репресия” върху тях.

Управителят Красимир Беев твърди, че не знае, че при тях огромна част от колите минават фиктивно. Минути след появяването му в пункта излиза наяве, че е опитал да скрие от служителите на реда флашката, с която се работи. Огледът продължава, само че Беев към този момент е с белезници, с цел да не прави опити да укрива материални доказателства.

По-късно се прави и втори обзор на автомобила, само че той към този момент не минава елементарно и незабавно. Всъщност, въобще не минава, а първият обзор е разгласен за мним.

Районната прокуратура във Велинград към този момент втора година събира доказателства след първата акция в пункта за механически прегледи на Красимир Беев. Увериха, че делото скоро ще завърши. Остава въпросът: ще бъдат ли повдигнати обвинявания или казусът ще бъде преустановен?

Освен с арест на шефа, разпити и изземване на документи, актуалната акция завършва и с два спрени канала в пункта. Причината е липса на обозначителни знаци и маркировка. Отново е формирано досъдебно произвеждане.

За никого не е загадка, че семейството Бееви има рейсове и дълги години държеше публичния превоз в Пазарджик и региона. Част от рейсовете са паркирани в пункта.

Кои са фамилия Бееви? Собственикът на пункта - Димитър Беев, и шефът –неговият наследник Красимир Беев, и преди са се сблъсквали с нашето правораздаване. Само че за укриване на налози. Димитър Беев има още един наследник - Фидел Беев. През 2003 година той е определен за кмет на Велинград, само че през 2004 година прокуратурата в Пазарджик му повдига обвиняване за това, че е доставял горива на общински обекти и­ детски градини за над 140 хиляди лв.. Осъден е, до момента в който е народен представител в 40-ото Народно заседание.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи  Директорът на Директорът на " Пирогов " проф. Балтов: Има пик на инфектирани с ковид младежи  Висш прокурор е упрекнат за безчинство, нападнал охранител Висш прокурор е упрекнат за безчинство, нападнал охранител  Борисов открива обходния път на Поморие Борисов открива обходния път на Поморие  Каква е обстановката на границата с Гърция Каква е обстановката на границата с Гърция  1 40% от възрастните у нас не имат вяра в пенсионните си проекти  1 Все повече компании пращат служащи в отпуск  1 Вредите от ранното пенсиониране за учителите --> Пaрите ни  40% от възрастните у нас не имат вяра в пенсионните си проекти 40% от възрастните у нас не имат вяра в пенсионните си проекти  Все повече компании пращат служащи в отпуск Все повече компании пращат служащи в отпуск  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  <br> Нови инфектирани с ковид от бала във Велико Търново <br>
Нови инфектирани с ковид от бала във Велико Търново
 Дъжд, гръмотевици и условия за градушки през днешния ден Дъжд, гръмотевици и условия за градушки през днешния ден  Пет урока, които научаваме прекомерно късно в живота си Пет урока, които научаваме прекомерно късно в живота си  <br> 4 страни " />
4 страни "затвориха вратата " за Чехия, рекорден брой инфектирани и в други страни
Виц на деня Горещо лято е. В рейса е нетърпима горещина, не може да се диша. Пътниците са плувнали в пот и мърморят недоволно. Шофьорът им виква: -… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Пребиха стара жена за 13 лв. Пребиха стара жена за 13 лв. Никое дете не би трябвало да вижда майка си в такова положение, сподели дъщерята на потърпевшата жена  Мъж, претърпял атентата на 11 септември 2001 година, умря от Covid-19 Мъж, претърпял атентата на 11 септември 2001 година, умря от Covid-19 Стивън Купър, електроинженер от Ню Йорк, е умрял на 28 март във Флорида  Ще анексира ли Израел Западния бряг? Ще анексира ли Израел Западния бряг? След три десетилетия на провали, през днешния ден летвата е още по-ниска: светът желае просто да резервира обстановката, която от дълго време е избрана като неустойчива, написа Руслан Трад в разбор за Vesti.bg  Кание Уест и брачната половинка му Ким Кардашиян Рапърът Кание Уест разгласи, че ще се кандидатира за президент на Съединени американски щати Той разгласи това изненадващо, откакто през 2018 година съобщи, че се дистанцира от политиката  Полицаи излязоха на митинг точно на професионалния си празник Полицаи излязоха на митинг точно на професионалния си празник Ако не се стигне до решения, митингите ще продължат, заканиха се протестиращите  Годишните музикални награди на БГ Радио извънредно по NOVA Годишните музикални награди на БГ Радио извънредно по NOVA Градът под тепетата стана център на няколко значими събития  Задържаха 21 незаконни мигранти край Любимец Задържаха 21 незаконни мигранти край Любимец Като съпричастни към случая в Свиленград са арестувани двама български жители  <p>Пестеливите европейци без спестявания</p> Германците – спестовните европейци без спестявания Германците са известни със спестовността си, само че съвсем всяко трето домакинство няма заделени пари. Все отново половината от германците са съумели да спестят суми, надхвърлящи 3 чисти работни заплати  Вкусно и потребно: Супа от тиква и алена леща Вкусно и потребно: Супа от тиква и алена леща Вижте по какъв начин да си я приготвите и да разнообразите менюто си  Мъж почина при злополука с рейс на Автомагистрала Мъж почина при злополука с рейс на Автомагистрала " Хемус " В болница са 36-годишната му брачна половинка и 10-годишното им момче  Камоли, Италия Ето най-хубавите плажове в Европа След разхлабването на ограниченията множеството плажове към този момент са отворени и чакат да одобряват още веднъж посетители  Новото Start меню в Windows 10 Microsoft показа новото Start меню за Windows 10 Дизайнът му към този момент ще може да се преценява по-добре с определената тематика на интерфейса  Служителка от шивашки завод в Русе е инфектирана с COVID-19 Служителка от шивашки завод в Русе е инфектирана с COVID-19 Жената имала от четири дни недоволства  Русия и опозицията в Турция разясняват Русия и опозицията в Турция разясняват " Света София " Русия чака уравновесено решение за " Света София ". А опозиционната НРП в Турция няма да възрази музеят да бъде трансформиран в джамия  Парис Джаксън Парис Джаксън: Била съм с повече дами, в сравнение с мъже Преди 1 де
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР