Българите теглят повече и по-големи суми за рефинансиране на стари

...
Българите теглят повече и по-големи суми за рефинансиране на стари
Коментари Харесай

Българите теглели повече за рефинансиране, отколкото за ремонт или кола

Българите теглят повече и по-големи суми за рефинансиране на остарели отговорности, в сравнение с за дома или покупка на автомобил. Това сочат данните от изследване на Пощенска банка. Средният размер на заемите за сливане на остарели отговорности е близо 13 000 лева, за кола се вземали 12 800 лева, а за ремонт – 9400 лева

От Пощенска банка също регистрират засилен интерес към потребителските заеми за рефинансиране. Средно с 30% се усилва сумата на търсеното от клиентите финансиране за обединяване на отговорности по отношение на всички останали през 2019 година, като съвсем 50% от получените поръчки за нови потребителски заеми в институцията са от този вид.

Рефинансирането е водеща причина за изтегляне на заем за 34% от хората. Голяма част от клиентите употребяват по едно и също време няколко продукта и с обединяването им могат да понижат ежемесечните си разноски.
Повечето от клиентите, изтеглили потребителски заем от Пощенска банка, са на възраст сред 40 и 50 години, фамилни с деца и с месечен приход сред 900 и 2000 лева Te отделят сред 400 и 800 лв. на месец за свободното си време, разрешават си две пътувания в чужбина за година и едно в България, вървят на ресторант най-малко един път в месеца, на кино – един път на 2-3 седмици и на спектакъл един път седмично.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР