Българите теглят повече и по-големи суми за рефинансиране на стари

...
Българите теглят повече и по-големи суми за рефинансиране на стари
Коментари Харесай

Българите дават повече за стари задължения, отколкото за дома или колата

Българите теглят повече и по-големи суми за рефинансиране на остарели отговорности, в сравнение с за дома или покупка на автомобил. Това сочат данните от национално представително онлайн изследване, направено от Gemius България по поръчка на Пощенска банка. Средният размер на заемите за сливане на остарели отговорности съгласно изследването е максимален – близо 13 000 лева, в съпоставяне със сумите за ремонт на дома или покупка на автомобил – надлежно по 12 800 лева, или за обзавеждане – 9 400 лева
От Пощенска банка също регистрират засилен интерес към потребителските заеми за рефинансиране. Средно с 30% се усилва сумата на търсеното от клиентите финансиране за обединяване на отговорности по отношение на всички останали през 2019 година, като съвсем 50% от получените поръчки за нови потребителски заеми в институцията са от този вид.

Данните на Gemius удостоверяват наклонността от последните години, че потребителските заеми за сливане на остарели отговорности от ден на ден се избират, защото разрешават доста усъвършенстване на месечните разноски на семействата.
Рефинансирането е водеща причина за изтегляне на заем за 34% от хората. Голяма част от клиентите употребяват по едно и също време няколко кредитни продукта като потребителски заем, кредитна карта, овърдрафт, лизинг или стоков заем. С обединяването им те могат да понижат доста ежемесечните си разноски, да спестят време и старания, като заплащат единствено една вноска, към една институция.
" Стремежът на Пощенска банка е да дава гъвкави финансови решения с добавена стойност, които да усъвършенстват потребителско преживяване. Знаем, че следенето на разнообразни периодите за заплащане, падежи, размер на вноските изискват както време, по този начин и повече разноски. Затова предлагаме заем за обединяване на отговорностите с атрактивни условия, с цел да пестим на потребителите време и средства. В допълнение, с цел да подобрим още повече потребителско преживяване, даваме опция за бързо утвърждение на заема, гратис експресно издаване на дебитна карта, консултация на желано място от наш мобилен специалист и застраховка ", разясняват от Пощенска банка.

Кредитите за сливане на отговорностите са елементарен и комфортен метод клиентите да усилят разполагаемия си приход, без да постановат ограничавания в метода си на живот. Проучването на Gemius демонстрира, че клиентите, изтеглили потребителски заем от Пощенска банка, имат динамичен и деен жанр на живот. Повечето от тях – 51% са сред 40 и 50 години, фамилни с деца и с месечен приход сред 900-2000 лева (44.9%). Te отделят сред 400 и 800 лв. на месец за свободното си време, разрешават си две пътувания в чужбина за година (10%) и едно в България (11%), вървят на ресторант най-малко един път в месеца (24%). Ползвателите на потребителски заеми от Пощенска банка посещават нощен клуб най-малко един път на няколко месеца (16%), кино – един път на 2-3 седмици (13%) и спектакъл – един път седмично (13%).
Специално създаден калкулатор на тази уеб страница помага на всеки клиент да пресметна с какъв брой може да понижи вноската по заема си, с цел да усили с до 50% разполагаемия си приход с " Потребителски заем за обединяване на отговорностите ". Като образец е посочен консуматор на разнообразни заеми – потребителски, кредитна карта и други типове заеми, с обща стойност на месечното заплащане от 524 лева Той може да спести с рефинансиране до 192 лева от месечната си вноска.
До 31 март тази година са в действие и промоционалните условия по потребителски заем за обединяване на отговорностите от Пощенска банка. С него клиентите могат да рефинансират отговорности си по кредитни карти, потребителски и/или ипотечни заеми в размер до 70 000 лева Допълнителна информация за изискванията може да се откри на уеб страницата, в профилираните центрове и офисите на банката, на среща с мобилен банков специалист или по телефон на къс номер *7224.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР