Българите смятат живота си за по-несправедлив в сравнение с останалите

...
Българите смятат живота си за по-несправедлив в сравнение с останалите
Коментари Харесай

Българинът смята живота за по-несправедлив от средния гражданин на ЕС

Българите считат живота си за по-несправедлив спрямо останалите нации, живеещи в Европа. Това демонстрират резултатите на изследване на Европейската комисия за оценката на жителите на Европейски Съюз за правдивост.

53% от европейците са на мнение, че множеството неща, които се случват в живота им, са обективни . В България този % е много по-нисък - 38 на 100.

Изоставаме и по възприятие за задоволеност от здравословното положение. 78% от жителите на Европейски Съюз считат, че са в положително здраве , до момента в който това мнение споделят единствено 61% от българите. Като цяло щастливи се усещат 83% от европейците и 62% от българите.

Регистрираме двойно закъснение и по индикатора чувство за равни благоприятни условия за прогрес в живота - 58% от европейците настояват, че имат еднакъв старт с останалите, до момента в който в България на това мнение са едвам 32%.

Над половината хора у нас (56%) споделят мнението, че с цел да напреднеш в живота, би трябвало " да познаваш верните хора " . За съпоставяне, единствено 22% от жителите на Европейски Съюз мистят по този метод. " Да имаш шанс " е отговорът на 21% от европейците и на 60% от българите. " Да имаш политически връзки " пък е изборът на 10% от европейците и 37% от българите.

И българите (91%), и европейците (84%) обаче са безапелационни, че разликите в приходите са прекомерно огромни.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР