Българите са по-щастливи и по-удовлетворени спрямо 2018 г., а делът

...
Българите са по-щастливи и по-удовлетворени спрямо 2018 г., а делът
Коментари Харесай

Повече българи са удовлетворени от стандарта си на живот спрямо 2018 г., сочи проучване

Българите са по-щастливи и по-удовлетворени по отношение на 2018 година, а делът на тези, които считат, че щастието им зависи напълно от тях самите, се усилва. Това демонстрира изследване на организацията за маркетингови съвещания и проучвания BluePo!nt,, отдадено на щастието на българите.

Изследването е направено през февруари тази година измежду градското население.

Агенцията е провела същото изследване през 2018 година и си слага за задача да съпостави данните. Изследването е разграничено по отношение на 3 индикатора - персонално благополучие, благополучие в работната среда, благополучие в фамилията.

73.7% от респондентите от 2023 година дават отговор, че са задоволени от стандарта си на живот, през 2018 година процентът е по-нисък - 67.3%, заяви пред медиите през вчерашния ден Юлиан Добрев, шеф и шеф " Анализи ".

Разбирането за щастието минава през понятията здраве, успокоение, семейство, близки хора, задоволство, обич, разяснява той.

Данните от 2023 година демонстрират, че 42.0% от участниците в изследването споделят, че щастието зависи напълно от тях, през 2018 година процентът е по-нисък - 38.1%.

На въпроса " Кое ни прави щастливи? " респондентите показват отговора " Да осигурите по-добро бъдеще на децата си " с най-висока степен на значителност - 70.6%. Следван е от отговора " Да сте финансови самостоятелни " (57.4).

" Свободата на работното място ще се цени от ден на ден ", сподели психологът Младен Владимиров, който бе поканен да разяснява резултатите от проучването.

" Данните показват, че част от респондентите работят на половин работен ден, други показват, че са на различен тип претовареност, от ден на ден хора ще избират да са фрийлансъри ", сподели Владимиров. Той добави, че проучването демонстрира посоката на условията на чиновниците към мениджърите - време за себе си, време за пътешестване, опит за 4-дневна работна седмица.

Участниците в проучването са 521. 59.9% са дами и 40.1% мъже. Изследването е направено с лица над 18 година, като са разпределени релативно поравно в другите възрастови групи. Изследването е количествено и е извършено напълно онлайн.

Според, изработен по поръчка на Организация на обединените нации тази година, България заема 77-о място от 137 страни, като това слага страната на последно място от страните в Европейски Съюз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР